Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Les taxes de matrícula universitària pugen més del doble de l'IPC a Catalunya i Comunitat Valenciana

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Les taxes de les matrícules a les universitats públiques han pujat per sobre de l'IPC aquest any. Des de fa un temps, les administracions reivindiquen que cursar un grau, màster o doctorat és molt car, ja que l'alumnat abona entre el 15 i el 20% de la despesa real de la matrícula i encareixen les titulacions.

La Conferència General de Política Universitària va limitar l'increment de les taxes en el curs 2011-2012 a la variació interanual de l'Índex de Preus de Consum (IPC), que se situava en el 3,6%, i fins a 4 punts més com a màxim en funció del que decidís cada administració educativa.
 
En algunes comunitats autònomes el preu va pujar per sobre de la inflació, com per exemple el País Valencià i Catalunya, que van incrementar les taxes un 7,5% i un 7,6% respectivament. Encara així, l'augment mitjà va ser del 4,4% en totes les universitats públiques, mentre que en la UNED la pujada va ser del 4,6%. A Astúries i Madrid el preu mitjà de la matrícula va augmentar un 5%, seguides per Castella i Lleó (4,8% en primer i segon cicle i 6,7% en graus), Andalusia (4,3%), Múrcia (4,1% en primer i segon cicle i 5% en graus) i Navarra (4%).
 
Els recàrrecs per matricular-se a assignatures suspeses també varien en funció de la regió. Així, mentre que les universitats navarreses no apliquen cap recàrrec per inscriure’s successives vegades als mateixos estudis, la Comunitat Valenciana aplica un increment del 75% en les taxes de la segona matrícula. En el cas de terceres o següents matrícules també hi ha diferències substancials entre comunitats: per exemple, Galícia aplica un recàrrec del 35% respecte a la primera matrícula i Catalunya aplica un 200% si l'alumne es matricula per tercera vegada a una assignatura.
Deixa el teu comentari