Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Els alumnes catalans de sisè de primària s'examinen de les competències bàsiques

Notícia

  • 08/05/2012

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d?Educaweb
Un total de 71.545 alumnes de sisè de primària catalans s’examinen aquesta setmana de català, matemàtiques, castellà i llengua estrangera, tal i com ho van fer al febrer els alumnes de quart d’ESO. La finalitat d’aquesta avaluació de competències bàsiques és obtenir un indicador fiable similar als que s’utilitzen en avaluacions internacionals, que permeti comprovar el nivell de l’alumnat i planificar i aplicar les millores necessàries al sistema educatiu.

Aquest és el quart any en el que es realitzen les proves de competències bàsiques a primària i, fins ara, els resultats han mostrat la influència de l’entorn socioeconòmic del centre educatiu en els resultats de l’examen. En concret, l’any passat 1 de cada 5 alumnes d’entorns desafavorits no va poder acreditar e nivell bàsic de competències. L’any 2009, el 44,9% de l’alumnat de nivell socioeconòmic baix no havia superat les proves de català, proporció similar en castellà i en matemàtiques.

Pel que fa a les opinions sobre el resultat de la prova d’enguany, Joan Mateo, president del Consell Superior d'Avaluació, considera que els resultats en comprensió lectora no milloraran gaire, ja que els resultats d'edicions anteriors són prou bons, tot i que s'ha mostrat preocupat pels de l'expressió escrita i la geometria, autèntics punts febles dels alumnes catalans, tant a primària com a secundària.
Deixa el teu comentari