Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Els estudiants d'FP catalans podran fer pràctiques amb contracte

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
La Generalitat de Catalunya té previst aplicar un nou model de formació professional (FP) proper mes de setembre. La iniciativa es basa en el model de contracte dual i té com a objectiu que els estudiants realitzin més formació a l'empresa per millorar la seva experiència i guanyar ocupabilitat.

El principal avantatge per a l'empresa és que pot formar als joves en funció de les seves necessitats, potenciant aquelles competències bàsiques per desenvolupar el treball en qüestió. A l'alumnat, aquest pla li permet rebre una formació més pràctica i adequada a les necessitats del mercat laboral, introduir-se en el sector i millorar les seves perspectives de contractació a l'empresa on realitza les pràctiques.

Més de tres-cents alumnes d’FP de centres educatius de Lleida, Tàrrega, Guissona, Tarragona, Terrassa, Castellar del Vallès, Martorell, Ripoll i Arbúcies participaran en el projecte realitzant pràctiques amb un contracte o beca-salari en 29 empreses del seu entorn. La diferència entre el model dual i la formació que es realitza actualment és que un terç de l'ensenyament es porta a terme a l'institut, mentre que la resta s'ofereix a les empreses. Durant el primer curs les pràctiques no són remunerades, però en el segon l'alumne comença a treballar a l'empresa amb l’esmentat contracte o beca-salari.

Irene Rigau, consellera del Departament d’Ensenyament, ha defensat la utilitat d'aquest model de formació dual basat en models similars implantats amb èxit a Alemanya, Suïssa, Àustria i Dinamarca, explicant que es tracta d'una iniciativa de "vital" importància per frenar l'atur juvenil. A més, Rigau ha reconegut que un dels objectius d'aquest tipus de formació és que les empreses assumeixin un major protagonisme en la formació d'estudiants i en la seva avaluació.

De moment, el pla s'aplicarà en les branques de l'automoció, alimentació, electrònica i química,encara que Rigau confia que l'oferta pugui augmentar fins a l'inici del proper curs.
Deixa el teu comentari