Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Els estudiants d'FP catalans podran fer pràctiques amb contracte

Notícia


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


La Generalitat de Catalunya té previst aplicar un nou model de formació professional (FP) proper mes de setembre. La iniciativa es basa en el model de contracte dual i té com a objectiu que els estudiants realitzin més formació a l'empresa per millorar la seva experiència i guanyar ocupabilitat.

El principal avantatge per a l'empresa és que pot formar als joves en funció de les seves necessitats, potenciant aquelles competències bàsiques per desenvolupar el treball en qüestió. A l'alumnat, aquest pla li permet rebre una formació més pràctica i adequada a les necessitats del mercat laboral, introduir-se en el sector i millorar les seves perspectives de contractació a l'empresa on realitza les pràctiques.

Més de tres-cents alumnes d’FP de centres educatius de Lleida, Tàrrega, Guissona, Tarragona, Terrassa, Castellar del Vallès, Martorell, Ripoll i Arbúcies participaran en el projecte realitzant pràctiques amb un contracte o beca-salari en 29 empreses del seu entorn. La diferència entre el model dual i la formació que es realitza actualment és que un terç de l'ensenyament es porta a terme a l'institut, mentre que la resta s'ofereix a les empreses. Durant el primer curs les pràctiques no són remunerades, però en el segon l'alumne comença a treballar a l'empresa amb l’esmentat contracte o beca-salari.

Irene Rigau, consellera del Departament d’Ensenyament, ha defensat la utilitat d'aquest model de formació dual basat en models similars implantats amb èxit a Alemanya, Suïssa, Àustria i Dinamarca, explicant que es tracta d'una iniciativa de "vital" importància per frenar l'atur juvenil. A més, Rigau ha reconegut que un dels objectius d'aquest tipus de formació és que les empreses assumeixin un major protagonisme en la formació d'estudiants i en la seva avaluació.

De moment, el pla s'aplicarà en les branques de l'automoció, alimentació, electrònica i química,encara que Rigau confia que l'oferta pugui augmentar fins a l'inici del proper curs.
Deixa el teu comentari