La Generalitat de Catalunya crea un curs a les Escoles d'Idiomes que correspon al nivell C1 europeu

Redacción de Educaweb
30/05/2012

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha dissenyat un pla pilot per implantar un sisè nivell a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI). Aquest nou curs seria equivalent al nivell C1 del marc europeu, que confereix una competència lingüística professional i facilita a l'estudiant l'autonomia i capacitat per a la comunicació funcional en matèries complexes.

Segons el director general de Formació Professional del Departament, Melcior Arcarons, la creació d'aquest nivell té com a objectiu facilitar que l'alumnat pugui seguir un itinerari formatiu en idiomes. De moment, només podran accedir a aquest nivell els alumnes que acabin cinquè curs al juny, i la selecció es realitzarà per "rigorós ordre de nota".

El programa pilot preveu la creació de 34 grups de sisè en anglès, francès i alemany, el proper curs 2012-2013, que se sumarien als 5 nivells que imparteixen les Escoles actualment. Els estudiants d'anglès seran els que més es beneficiaran d'aquest projecte, ja que a causa de la gran demanda d'aquest idioma, es crearan 31 classes repartides en 18 escoles catalanes. De moment, l'alumnat de francès que vulgui cursar el nivell C1 podrà fer-ho en dos centres de Barcelona (Drassanes i Vall d'Hebron), mentre que el d'alemany podrà cursar-ho en un (centre Drassanes de Barcelona).

Es preveu que per al curs 2013-2014 ja es pugui obrir el sisè cursos a promocions anteriors, ampliar els idiomes oferts i arribar a més alumnes d'altres comarques.
Categories
1 Comentaris
C1 accés massa restringit
Anna Canosa de Puig
Fa 7 anys
Crec que l'accés a la matrícula dels cursos de nivell C1 a les EOI és massa restrictiu. Tinc el certificat B2 d'anglès, treballo en un institut de secundària amb projecte PILE, no he pogut accedir al formulari de xtec per sol·licitar matrícula i, ni el curs anterior ni aquest he pogut optar a examinar-me al torn lliure. S'hauria de facilitar l'accés a les proves lliures de C1 a tothom que ho sol·liciti, ja que hi ha gent molt preparada que necessita acreditar oficialment el seu nivell d'anglès.
Comentar
Nom
Correu (No es mostrarà)
Títol
Comentari Límit 500 caràcters. Només pots introduir text sense format HTML.
He llegit i accepto la política de privacitat
Subscriu-te a les nostres publicacions
Cursos Relacionats
El més Llegit
El més nou