Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

La Generalitat de Catalunya crea un curs a les Escoles d'Idiomes que correspon al nivell C1 europeu

Notícia


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha dissenyat un pla pilot per implantar un sisè nivell a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI). Aquest nou curs seria equivalent al nivell C1 del marc europeu, que confereix una competència lingüística professional i facilita a l'estudiant l'autonomia i capacitat per a la comunicació funcional en matèries complexes.

Segons el director general de Formació Professional del Departament, Melcior Arcarons, la creació d'aquest nivell té com a objectiu facilitar que l'alumnat pugui seguir un itinerari formatiu en idiomes. De moment, només podran accedir a aquest nivell els alumnes que acabin cinquè curs al juny, i la selecció es realitzarà per "rigorós ordre de nota".

El programa pilot preveu la creació de 34 grups de sisè en anglès, francès i alemany, el proper curs 2012-2013, que se sumarien als 5 nivells que imparteixen les Escoles actualment. Els estudiants d'anglès seran els que més es beneficiaran d'aquest projecte, ja que a causa de la gran demanda d'aquest idioma, es crearan 31 classes repartides en 18 escoles catalanes. De moment, l'alumnat de francès que vulgui cursar el nivell C1 podrà fer-ho en dos centres de Barcelona (Drassanes i Vall d'Hebron), mentre que el d'alemany podrà cursar-ho en un (centre Drassanes de Barcelona).

Es preveu que per al curs 2013-2014 ja es pugui obrir el sisè cursos a promocions anteriors, ampliar els idiomes oferts i arribar a més alumnes d'altres comarques.
Deixa el teu comentari
Veure comentaris