Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El Departament d'Ensenyament deixarà de subvencionar els portàtils a les aules

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
A partir d'aquest mes de setembre, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya deixarà de subvencionar els portàtils a les escoles, degut a la supressió del programa Escola 2.0. que el Ministeri d'Educació va cancel·lar fa uns mesos a la espera que s'aprovi el nou model d'introducció de les TIC a les escoles.

Fins a aquest curs escolar, la Generalitat rebia una partida per part de l'Estat per fer front a una part del cost dels portàtils (150 euros), mentre que les famílies s'encarregaven de finançar la resta (uns altres 150 euros). A partir d'ara, els centres que vulguin seguir implantant el projecte educatiu hauran d'assumir el cost dels ordinadors o buscar altres opcions de finançament.

La consellera, Irene Rigau, s'havia mostrat crítica amb el projecte EduCAT 1X1 des de la seva posada en funcionament al 2009, l'aposta més ambiciosa de l'anterior executiu que pretenia digitalitzar completament les aules oferint que cada alumne disposés d'un portàtil. A l'inici del curs 2011-2012 ja es va anunciar que el programa no seguiria com fins ara i que era necessari avaluar la seva implantació.

L'estalvi del pressupost destinat a portàtils s'invertirà en la millora de la connexió a Internet dels centres i en la compra de pissarres digitals interactives, especialment en les escoles de primària, on no hi ha tanta disponibilitat d'aquests mitjans a les aules, segons han informat fonts d'Ensenyament.
Deixa el teu comentari