Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Diari d'una emprenedora, encara jove!

Article d'opinió

Este artículo es en catalán y se ha respetado su idioma original. Si quiere traducirlo puede utilizar herramientas web como ésta: http://www.softcatala.org/traductor/


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Marta Royo Espinet. Economista i publicista. Fundadora i Consultora de Mosaiking Comunicació. Consultoria de publicitat especialitzada en petites i mitjanes empreses (Barcelona)
Vaig començar per imaginar que assolir el somni era possible, i que si no ho intentava, ben segur que no ho aconseguiria. Un cop havia convençut a la família vaig desenvolupar el meu producte: un servei en comunicació i publicitat a mida de les petites i mitjanes empreses, concentrant-me al màxim en empreses del meu barri. El somni es va dir Mosaiking Comunicació.

Vaig trobar el camí, i l’he recorregut ( i el segueixo recorrent cada matí quan em llevo) tot i que al principi em vaig trobar molts obstacles ...

I a banda de treballar molt, caps de setmana, nits (la meva feina consisteix en estar a l’aguait SEMPRE, doncs de cada cosa que faig o que veig en puc trobar una oportunitat o una idea), patir i sofrir per aconseguir el somni, he gaudit ( i espero seguir-ho fent) molt. Doncs cada moment d’èxit, cada agraïment d’un client, cada material entregat, és una petita gran satisfacció. La nostra feina, més que diners, dona moltes satisfaccions.

Quant ets un emprenedor, quan ets jove, i sobre tot quan comences, tothom espera sempre de tu que estiguis motivat, a punt. Tot i que sovint ho aconsegueixis, també hi ha moments de desmotivació, moments que ho engegaries tot a rodar. Sobretot al principi, quan no tens 100% la seguretat de que aconseguiràs el que t’has proposat.

Hi ha una frase d’en Winston Churchil, gran frase d’un gran personatge de la història del segle XX, que reflecteix quelcom molt bàsic. "El fracàs no és la ruïna, el coratge i la força per continuar és el que compta". Si vols tenir èxit, no t’has de rendir mai. Els que tiren la tovallola davant de les adversitats, no arriben mai enlloc...

En l’any que fa que rutlla el meu projecte m’ha passat de tot: pressupostos aprovats i un cop feta la feina, apa, a discutir-lo de nou, amics que es converteixen en clients, clients que es converteixen en amics, empreses que volen una web sense tenir una marca, marques sense nom, voluntariat a dojo (hi havia moments, sobretot al principi que no sabia ben bé si havia creat una consultoria o una ONG ?), i la millor: una persona que em va confondre amb una agència matrimonial!

En definitiva, si voleu emprendre un projecte, us recomano 4 punts que cal tenir molt presents, 4 pilars que s’haurien de convertir amb l’habitual modus vivendi, que a mi m’han anat molt bé per aconseguir consolidar-me com a empresària – emprenedora.
  • Posa passió al que facis: Les persones que acostumen a triomfar (consti que jo encara no considero que hagi triomfat, sinó que estic en el camí d’aconseguir-ho), actuen per amor i no per diners. Com en altres facetes de la vida. Si el que tens ho estimes, ho conserves i probablement ho fas créixer. Jo sempre em pregunto si pagaria a algú per fer lo que jo faig, i la resposta sol ser que no. M’encanta el que faig i ho vull seguir fent jo mateixa!
  • Les Idees han de ser claus: Ja ho deia Bill Gates quan va tenir la idea de fundar la primera companyia de programes per microcomputadorees (Microsoft). I avui encara es creu que fou una gran idea. I que me’n dieu de Steve Jobs creant un ordinador on la interfase era tàctil? Només vull dir-vos que no hi ha màgia en la creativitat. Simplement es tracta de fer les coses simples, senzilles. Com més fàcils millor. Quedi clar que no pretenc comparar-me ni amb Bill Gates ni amb Steve Jobs, ni molt menys ...
  • Sigues molt constant en la feina: Per crear una empresa i aconseguir que rutlli, s’ha de treballar fort. No hi ha res que vingui fàcilment. Res, i més en aquests durs moments, és de franc. Ara bé, haig de dir que aquest any, m’he divertit molt alhora que he aprés molt. Les persones que tenen èxit, treballen en allò que els diverteix, i treballen fort per divertir-se al màxim. No em considero addicta al treball ni molt menys, però si que puc dir que estimo la meva feina! Sovint creuo la frontera de la vida personal a la vida laboral ...
  • Pensa sempre en els altres més que en tu mateix: El Doctor Sherwin Nuland deia en una entrevista fa un temps "Ha estat un privilegi poder servir a la societat com a metge. Ara molts nens em diuen que volen ser famosos i rics com jo. El primer que els hi dic és, ok! Però ... no podeu servir-vos a vosaltres mateixos. Heu de servir primer als altres oferint-los sempre alguna cosa de valor. Així és com les persones es fan riques ..." Hi ha una gran part de veritat en aquestes paraules. En el meu cas, considero que el client és el més important que tinc. Sense clients, no hi ha empresa ... I quan un client queda satisfet d’un projecte perquè l’has ajudat a solucionar-li un problema, és més gratificant que qualsevol altre cosa. Us ho asseguro!
I vosaltres, us animeu a emprendre un projecte? Si us animeu i voleu un cop de ma ... no dubteu en contactar-me: marta.royo@mosaiking.com
Deixa el teu comentari
Veure comentaris