Diari d'una emprenedora, encara jove!

Marta Royo Espinet.
Economista i publicista. Fundadora i Consultora de Mosaiking Comunicació. Consultoria de publicitat especialitzada en petites i mitjanes empreses (Barcelona)
15/10/2012

Este artículo es en catalán y se ha respetado su idioma original. Si quiere traducirlo puede utilizar herramientas web como ésta: http://www.softcatala.org/traductor/
Vaig començar per imaginar que assolir el somni era possible, i que si no ho intentava, ben segur que no ho aconseguiria. Un cop havia convençut a la família vaig desenvolupar el meu producte: un servei en comunicació i publicitat a mida de les petites i mitjanes empreses, concentrant-me al màxim en empreses del meu barri. El somni es va dir Mosaiking Comunicació.

Vaig trobar el camí, i l’he recorregut ( i el segueixo recorrent cada matí quan em llevo) tot i que al principi em vaig trobar molts obstacles ...

I a banda de treballar molt, caps de setmana, nits (la meva feina consisteix en estar a l’aguait SEMPRE, doncs de cada cosa que faig o que veig en puc trobar una oportunitat o una idea), patir i sofrir per aconseguir el somni, he gaudit ( i espero seguir-ho fent) molt. Doncs cada moment d’èxit, cada agraïment d’un client, cada material entregat, és una petita gran satisfacció. La nostra feina, més que diners, dona moltes satisfaccions.

Quant ets un emprenedor, quan ets jove, i sobre tot quan comences, tothom espera sempre de tu que estiguis motivat, a punt. Tot i que sovint ho aconsegueixis, també hi ha moments de desmotivació, moments que ho engegaries tot a rodar. Sobretot al principi, quan no tens 100% la seguretat de que aconseguiràs el que t’has proposat.

Hi ha una frase d’en Winston Churchil, gran frase d’un gran personatge de la història del segle XX, que reflecteix quelcom molt bàsic. "El fracàs no és la ruïna, el coratge i la força per continuar és el que compta". Si vols tenir èxit, no t’has de rendir mai. Els que tiren la tovallola davant de les adversitats, no arriben mai enlloc...

En l’any que fa que rutlla el meu projecte m’ha passat de tot: pressupostos aprovats i un cop feta la feina, apa, a discutir-lo de nou, amics que es converteixen en clients, clients que es converteixen en amics, empreses que volen una web sense tenir una marca, marques sense nom, voluntariat a dojo (hi havia moments, sobretot al principi que no sabia ben bé si havia creat una consultoria o una ONG ?), i la millor: una persona que em va confondre amb una agència matrimonial!

En definitiva, si voleu emprendre un projecte, us recomano 4 punts que cal tenir molt presents, 4 pilars que s’haurien de convertir amb l’habitual modus vivendi, que a mi m’han anat molt bé per aconseguir consolidar-me com a empresària – emprenedora. I vosaltres, us animeu a emprendre un projecte? Si us animeu i voleu un cop de ma ... no dubteu en contactar-me: marta.royo@mosaiking.com
1 Comentaris
Admiració
Alonso
Fa 8 anys i 7 mesos
Fas que em senti orgullos de ser el teu oncle. Petons.
Comentar
Nom
Correu (No es mostrarà)
Títol
Comentari Límit 500 caràcters. Només pots introduir text sense format HTML.
He llegit i accepto la política de privacitat
Subscriu-te a les nostres publicacions
Cursos Relacionats
El més Llegit
El més nou