Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Les universitats catalanes realitzaran de forma conjunta una prova d'accés

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacción de Educaweb
Les universitats públiques i privades catalanes "per unanimitat" han acordat establir una prova coordinada d'accés al sistema universitari. Aquesta iniciativa sorgeix en resposta a la proposta inclosa en l'avantprojecte de Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE), que preveu l'eliminació de la selectivitat a canvi de la creació d'una revàlida en finalitzar el batxillerat.

En el cas que la LOMCE s'aprovi, la nova selectivitat catalana tindria una ponderació del 40% i suposaria un complement de la revàlida, que comptaria amb el 60% de la nota per accedir als graus. A més, es realitzarà de forma anònima i simultània en totes les universitats i inclourà proves específiques i també un examen de llengua catalana.

L'acord ha estat presentat per Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i Francesc Xavier Grau, vocal permanent de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), els qui han destacat que la prova no suposa cap problema legal ni d'incompatibilitat amb l'establert en la Lomce, ja que, precisament, dóna més autonomia a les universitats perquè plantegin una prova que se sumeix a la revàlida.

A més, els rectors catalans també han manifestat "la seva voluntat de seguir cooperant en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya, per assegurar, com fins ara, un accés coordinat".
Deixa el teu comentari