Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

La Generalitat de Catalunya haurà d'adoptar les mesures per garantir el castellà com a llengua vehicular

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que adopti de forma cautelar les mesures necessàries perquè sis alumnes d'infantil, primària i secundària tinguin el castellà i el català com a llengua vehicular a l'escola.
 
D'aquesta forma, el TSJC estableix que, de forma cautelar, la Generalitat ha de proporcionar les mesures necessàries per adaptar el sistema d'ensenyament lingüístic.
 
Per la seva banda, la consellera d'Ensenyament Irene Rigau, va assegurar divendres passat que recorrerà aquestes mesures cautelars, doncs considera que "no tenen sentit", ja que no existeixen motius per pensar que es pot produir un dany irreparable en els menors.
 
En un comunicat de premsa, el TSJC ha aclarit que les actuacions notificades no suposen "en absolut" la segregació dels alumnes per raó de llengua. Aquesta mateixa secció del TSJC va ser la que, en 2011, en relació amb el recurs presentat per altres tres famílies, va dictar un acte en el qual donava un ultimàtum de dos mesos a la Generalitat per implantar el castellà com a llengua vehicular a les escoles, que va ser suspès posteriorment en ser impugnat per la Generalitat.
 
En les sis actuacions, la secció cinquena de la sala del contenciós del TSJC adverteix que, malgrat que dóna la raó als pares a l'hora de fixar la mesura cautelar, això no pressuposa que avanci la fallada sobre la qüestió de fons plantejada en el recurs.
Deixa el teu comentari