La Formació Professional es manté entre els estudis que major inserció laboral garanteixen als seus titulats

Redacción de Educaweb
10/01/2013

Segons l'estudi "Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals" presentat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, només el 15% dels graduats en FP en 2011 no han trobat treball. Aquesta xifra és inferior a les dades generals d'atur a Catalunya que són del 22,16% i contrasta amb la taxa de desocupació dels joves d'entre 16 i 24 anys, que és del 50%.

Per obtenir aquests resultats s'ha realitzat l'enquesta a un total de 25.330 joves de la promoció de l'any 2011, 6 mesos després d'haver-se graduat. Així, s'observa que el 29,81% ha trobat ocupació en 2012; el 13,97% combina estudis i treball, el 40,62% continua estudiant i el 15,60% està a l'atur.

L'informe analitza els resultats segons la família professional i constata que els cicles formatius de grau superior en disseny, art, dansa, música, art dramàtic i conservació i restauració de béns culturals són, amb un 70%, els que més inserció laboral ofereixen. En el costat oposat es troben els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) amb un 10% d'inserció.

Quant al tipus de contracte, el 57% són temporals, enfront d'un 31% dels contractes indefinits. L'explicació per a aquesta tendència és que en la majoria dels casos es tracta de la primera incursió al mercat laboral dels joves.
Comentar
Nom
Correu (No es mostrarà)
Títol
Comentari Límit 500 caràcters. Només pots introduir text sense format HTML.
He llegit i accepto la política de privacitat
Subscriu-te a les nostres publicacions
Cursos Relacionats
El més Llegit
El més nou