La Universitat de Barcelona és el centre d'educació superior més actiu en producció científica

Redacció d'Educaweb
23/01/2013

La Universitat de Barcelona és el centre d'educació superior més actiu en producció científica, tal com recull el Ránking 2011 en producció i productivitat en investigació de les universitats públiques espanyoles. Li segueixen la Universidad Complutense de Madrid i la Universidad de Granada.

L'estudi elaborat anualment per equips de les universitats de Granada i Zaragoza assoleixen aquest any la seva quarta edició, i avalua un total de set paràmetres relacionats amb la investigació desenvolupada per les universitats, entre ells, el nombre d'articles científics indexats en el "Journal Citation Reports" (JCR), projectes de R+D, beques FPU, tesis doctorals o patents.

A més de la producció global de les universitats, l'estudi analitza també el de la productivitat, dades que s'obtenen en dividir els valors de resultats d'investigació absoluts pel nombre de professors. Així, s'observen grans diferències entre les universitats que posseeixen una major producció (Universitat de Barcelona, Universidad Complutense de Madrid i Universidad de Granada), que coincideixen per la seva gran grandària, i les més productives (Universitat Pompeu Fabra, Universidad Pablo de Olavide i Universitat Rovira i Virgili), que precisament es caracteritzen per ser més petites.

Finalment, l'informe critica l'escàs impacte de la investigació científica a nivell internacional, que es reflecteix en la pobra presència de les universitats estatals en els rànquings internacionals. De fet, encara que en classificacions com el Rànquing de Xangai o el de la revista Estafis Higher Education apareixen universitats espanyoles, aquestes ocupen llocs molt baixos, a partir del 200.
Comentar
Nom
Correu (No es mostrarà)
Títol
Comentari Límit 500 caràcters. Només pots introduir text sense format HTML.
He llegit i accepto la política de privacitat
Subscriu-te a les nostres publicacions
Cursos Relacionats
El més Llegit
El més nou