Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El El millor moment per cursar un MBA

Notícia

Mejorar su situación en el mercado laboral o dentro de la empresa en la que trabajan es la obsesión real de muchas personas en la actualidad, que se plantean qué estrategias pueden contribuir a dinamizar su perfil profesional. Una de las mejores opciones es cursar un MBA pues, aunque se trata de programas que requieren una considerable inversión económica, de tiempo y de esfuerzo, las ventajas a largo plazo superan la inversión a realizar.


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Millorar la seva situació en el mercat laboral o dins l'empresa en la qual treballen és l'obsessió de moltes persones a l'actualitat, que es plantegen quines estratègies poden contribuir a dinamitzar el seu perfil professional. Una de les millors opcions és cursar un MBA perquè, encara que es tracta de programes que requereixen una considerable inversió econòmica, de temps i d'esforç, els avantatges a llarg termini superen la inversió que cal dur a terme.

Si t'interessa la formació relacionada amb la gestió i administració d'empreses, ara és un bon moment per escollir l'MBA que t'ajudarà a impulsar la teva carrera professional.

Objectiu dels MBA: col·locar laboralment els estudiants

La prestigiosa revista econòmica Financial Times va publicar al desembre el seu rànquing de les millors escoles de negocis europees del 2012. Per primera vegada, IE Business School ha aconseguit arribar fins al primer lloc, desbancant la francesa HEC, que fins ara ocupava el primer lloc a la classificació dels millors centres de formació de directius d'Europa.

Per elaborar la classificació, Financial Times ha tingut en compte les classificacions parcials de programes Master in Business Administration (Màster en Administració de Negocis/MBA), Executive MBA, Masters in Management (màsters en gestió empresarial) i cursos de Formació Executiva, obtingudes el 2012. Quant als criteris d'avaluació, el diari s'ha basat en el grau d'internacionalització de les diferents escoles de negocis i la projecció dels seus programes. Així mateix, ha analitzat la progressió professional i salarial dels graduats.

Precisament, la progressió professional dels graduats és cada vegada més important per a les escoles de negocis. Segons dades publicades a The Wall Street Journal, els centres paren cada vegada més atenció a les seves xifres de col·locació laboral, en concret, molts MBA actuals estan incorporant experts en assessoria laboral per avaluar els candidats en el moment de la seva admissió i establir les expectatives dels futurs estudiants. No solament s'escullel candidat per la seva formació prèvia i pels seus resultats en el GMAT, també es té en compte què pot oferir l'escola de negocis en un mercat laboral incert.

En molts casos, es busca que les habilitats de l'estudiant coincideixin amb les necessitats de la indústria. No hem d'oblidar que, tal com afirma Oriol Amatcatedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra i conseller de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, les escoles de negocis, conjuntament amb les facultats universitàries i altres institucions del sistema educatiu, tenen un paper fonamental en la mesura que transmetin valors i actituds, a més a més de coneixements; i sempre que fomentin l'aposta per les persones, per la responsabilitat social corporativa, la innovació, la internacionalització.

I és que, malgrat la difícil situació econòmica i de les dificultats per a la recerca d'ocupació en tots els sectors, els especialistes en recursos humans continuen veient els MBA com la millor garantia per accedir al mercat laboral, ja que, algunes de les escola més prestigioses del país com ESADE o IE Business School presumeixen de col·locar el 92% dels seus estudiants en menys de tres mesos.

Formació generalista o específica?

L'objectiu tradicional d'un programa d' MBA és donar als estudiants una visió global de les funcions de les empreses, i desenvolupar un enfocament estratègic, però, segons Antonella Patras, degana de la Universitat Internacional de Mònaco, els empresaris també necessiten un coneixement especialitzat aplicat al seu sector d'activitat. I el necessiten immediatament, no tenen temps per gastar en formació  al llarg de les noves contractacions. La solució és un programa d'MBA que combini la formació generalista i la preparació integral en gestió amb la possibilitat d'especialització en un sector específic, incloent la preparació d'estudiants per a una empleabilitat immediata i efectivitat del 100% des del seu primer dia de treball.

Al cercador de cursos d'Educaweb podràs trobar la formació en màster i postgrau agrupada per temes d'estudi (gestió d'empreses, comerç, economia, etc.) Troba l'MBA que millor s'adapti al teu perfil professional!
Deixa el teu comentari