Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Milers d'estudiants es manifesten contra la LOMCE i les retallades

Notícia

  • 07/02/2013

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Els sindicats d’estudiants de secundària, batxillerat i formació professional han convocat una aturada de tres dies contra la Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE) i les retallades en l’educació pública. Segons els organitzadors, la mobilització als centres a Catalunya ha estat superior al 95%, xifra que la Conselleria d'Ensenyament rebaixa al 35%. Al conjunt de l'Estat, la vaga té un seguiment de més del 90%, segons el Sindicat d'Estudiants, una xifra que el Ministeri d'Educació desmenteix i assegura que no arriba ni al 17,20%.

De fet, uns 4.000 estudiants segons el Sindicat d'Estudiants i 1.900 segons la Guàrdia Urbana es van manifestar aquest dimecres pel centre de Barcelona. Els estudiants es van concentrar davant del Palau de la Generalitat durant uns minuts al crit de "Després d'estudiar, volem treballar". A Tarragona uns 300 estudiants de Secundària i de Formació Professional s'han manifestat des de la plaça Imperial Tarraco fins davant la delegació d'Ensenyament de la Generalitat.

Les protestes s’han fet sentir a tot l’Estat, sent les més multitudinàries les de Madrid i València. En aquesta última, els estudiants han expressat la seva intenció de continuar amb les mobilitzacions el temps que calgui. A Santiago de Compostel·la i La Corunya els joves s’han manifestat sota els lemes "En defensa de l'ensenyament públic: ni una passsa enrere. No a la LOMCE" i "Units contra la LOMCE"

Aquest segon dia de vaga el seguiment de la mobilització als centres a Catalunya ha estat superior, del 95%, xifra que la Conselleria d'Ensenyament rebaixa al 35%. Al conjunt de l'Estat, la vaga té un seguiment de més del 90%, segons el Sindicat d'Estudiants, una xifra que el Ministeri d'Educació rebaixa fins al 17,20%. Durant el primer dia, la participació va ser destacada a Barcelona i Tarragona, però a les comarques de Girona i Lleida va ser mínim i desigual. Segons el Sindicat d'Estudiants, la vaga va tenir un seguiment del 75% a tot Espanya, però el Ministeri d'Educació va xifrar-lo en el 20%.
Deixa el teu comentari