Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El Tribunal Suprem avala el sistema d'immersió lingüística català

Notícia


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


El Tribunal Suprem (TS) ha donat la raó a la Generalitat de Catalunya en l'aplicació del model lingüístic català ratificant l'aval del que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar al sistema en la seva sentència del 8 de març del 2012. D'aquesta manera, ha desestimat el recurs d'un pare que demanava que s'introduís el castellà com a llengua vehicular a tots els nivells eductius de l'ensenyament obligatori.

Tot i així, manté el dret individualitzat de les famílies a que els seus fills siguin escolaritzats en castellà. El TS estableix que la Generalitat ha de prendre les mesures necessàries perquè l'alumnat que ho sol•liciti pugui rebre les classes en castellà, però no considera oportú reformar el model lingüístic vigent.

Irene Rigau, consellera d'Ensenyament, s'ha mostrat satisfeta i ha reconegut que "la sentència ratifica que cal canviar l'atenció individualitzada però no el sistema". A més a més, ha afegit que espera que el ministre José Ignacio Wert modifiqui el model que planteja a la LOMCE i que afecta de forma directa a les llengües cooficials.

Per contra, el ministre ha afirmat que la sentència coincideix "exactament" amb el que s'expressa a l'avantprojecte de la Ley de Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE). Per aclarir les versions contradictòries, ha ofert a la Generalitat que els respectius serveis jurídics es reuneixin per tractar les sentències del TS i el TSJC.

Deixa el teu comentari