Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Comença la preinscripció escolar a Catalunya amb menys places en educació infantil

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
De l'11 al 22 de març de 2013 comença la preinscripció escolar en els centres educatius públics i concertats catalans. La matriculació es realitzarà entre el 10 i el 14 de juny per als estudiants d'infantil, primària i primer de l'ESO, mentre que els estudiants de segon, tercer i quart de l'ESO ho faran del 25 al 28 de juny.
 
La principal característica per a aquest curs és que s'ofereixen 1.066.228 places, 6.200 més que en el global del curs anterior, però amb un descens de 3.000 places en educació infantil (de 3 a 6 anys). El Departament d’Ensenyament ha explicat que la disminució del nombre de places en Educació Infantil es justifica per un descens de la natalitat i la partida de famílies immigrants.
 
En canvi, és necessari incrementar 8.000 places en l'educació primària i 1.200 en l'educació secundària. Els ajustos de la planificació per al creixement d'aquesta població escolar requeriran més professorat i la instal·lació de mil mòduls en el conjunt dels centres. Precisament, alguns mòduls es reutilitzaran traslladant-los de 7 escoles, que el departament tancarà progressivament, cap als centres que necessitin més espai.
 
Quant a la preferència pel tipus d'escola, el 98,7% de les famílies amb nens de 3 anys busquen una escola pública o concertada, mentre que entre un 1% i un 1,5% es decanten per escoles privades.
Deixa el teu comentari