Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

La Setmana de la Informació i l'Orientació Professional (SIOP) de Mataró celebra la seva 7a edició

Novetat Educaweb


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Del 8 al 13 d'abril de 2013 tindrà lloc la 7a Setmana de la Informació i l'Orientació Professional (SIOP) de Mataró, organitzada conjuntament entre l'Institut Municipal d'Educació (IME) i l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), en col·laboració amb Educaweb. A més, compta amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya com a patrocinadors.

La SIOP té com a finalitat mostrar als ciutadans de Mataró els recursos formatius que el municipi ofereix a les persones que han superat l'edat de l'escolaritat obligatòria. A més, els assistents podran accedir a informació actualitzada sobre el mercat laboral i orientar-se per definir el seu projecte professional. Un altre dels objectius de la SIOP és facilitar eines a les persones que intervenen en el procés de presa de decisions dels joves: professionals de l'orientació, de l'educació o la formació i també a les famílies.

 Les activitats programades es dirigeixen principalment a alumnat de 3r i 4t de l'ESO, Batxillerat, Cicles Formatius, Universitat, així com a tots els professionals de l'educació, l'orientació i la formació i a famílies. Les jornades tractaran temes com l'orientació acadèmica i professional, les acreditacions professionals, la mobilitat internacional, l'emprenedoria, oportunitats de formació i ocupació en sectors estratègics (comerç, sanitat i salut, TIC, etc.).

 Educaweb és l'encarregada d'organitzar i dinamitzar algunes de les activitats. D'una banda, Olga Valls, orientadora d'Educaweb, impartirà la xerrada "Què poden estudiar els nostres fills i filles? Com podem acompanyar-los en la presa de decisions?" el dimecres 10 d'abril a la sala 5 del Centre Cívic Cabot i Barba, de 19 a 20 h. L'objectiu d'aquesta trobada és mostrar a les famílies la importància del seu paper en el procés d'elecció dels seus fills, aprofundint en aspectes com l'autonomia per potenciar que els joves prenguin les decisions sobre el seu futur professional.
 
D'altra banda, l'equip d'orientació d'Educaweb dinamitzarà el Taller d'Experiències i casos reals d'itineraris formatius i professionals, el dijous 11 d'abril a la Sala d'actes del Centre Cívic Pla d’en Boet, de 18 a 19.30 h.
Deixa el teu comentari