Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Els universitaris catalans hauran de tenir competències en anglès per graduar-se

Notícia


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


El domini de l'anglès és un dels aspectes que els estudiants necessiten millorar. Recentment, la prova d'avaluació de 4t de l'ESO, ha evidenciat que l'alumnat català encara no aconsegueix la mitjana de punts que garanteixen un nivell òptim en el coneixement de l'anglès.

Precisament, per afavorir la millora en el domini de competències idiomàtiques, el conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, ha anunciat la seva intenció d'exigir als estudiants universitaris un nivell equivalent al First Certificate o al B2 per a graduar-se.

Mas-Colell va confessar que es tracta solament, de moment, d'una proposta que en les properes setmanes presentarà davant el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), on estan presents les 12 universitats, públiques i privades, catalanes.

Si la mesura s'aprova, a partir del curs 2013-2014, els estudiants hauran d'acreditar coneixements en idiomes, preferiblement l'anglès, encara que també podrà acreditar-se l'alemany. Podran fer-ho amb un certificat de cinquè curs d'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) o amb el títol de First Certificate, mentre que en alemany es requerirà el diploma Mittelstufe. Els alumnes que no disposin de cap d'aquests títols, hauran d'aprovar un examen que establirà la universitat durant el quart curs de la carrera.

Per aconseguir aquest nivell de capacitació, l'alumnat haurà de cursar la formació pel seu compte "a través de les escoles oficials o les escoles d'idiomes de les universitats", va explicar el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, qui també va recordar que actualment les universitats ja imparteixen algunes assignatures en anglès.

La compareixença del conseller ha servit també per fer balanç de la situació, les actuacions i els objectius del Departament d'Economia i Coneixement. Entre els punts tractats destaca la revisió del model de finançament de les universitats públiques, la nova política de preus per a grau i màster basats en criteris d'equitat i la proposta de noves iniciatives d'internacionalització que haurà d'aprovar el CIC.
Deixa el teu comentari