Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Medicina i odontologia, els graus més demandats pels estudiants que van visitar el Saló de l'Ensenyament

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
El Saló de l'Ensenyament de Barcelona va tancar les seves portes el passat mes de març reunien a més de 65.000 alumnes, famílies i docents. Encara que aquesta edició ha estat marcada per la creixent internacionalització dels estudis, els graus més demandats pels estudiants que buscaven informació han estat Medicina, Odontología i les diferents branques d'enginyeria.

En estudis no universitaris, la nova Formació Professional dual i els cicles formatius relacionats amb sanitat, hotelería, informàtica i serveis a la comunitat han centrat la majoria de les consultes.

El Saló de l’Ensenyament de Barcelona ha apostat per l'orientació i, un any més, ha ofert als seus visitants el Servei d'Informació i Orientació a l'estudiant, gestionat per Educaweb. Es tracta d'un espai que té com a finalitat assessorar als joves en el seu procés d'elecció d'uns estudis, mostrant-los l'oferta vigent, els accessos als títols, les sortides professionals, les diferències entre itineraris i els perfils més demandats.

Quant a l'orientació presencial, de nou ha estat un èxit, orientant a gairebé 700 persones, que van ser assessorades de forma contínua per un equip de més de 10 persones.

Si ens fixem en el perfil del demandant d'informació, observem que la majoria d'ells van ser joves de 15 a 20 anys, que van assistir al Servei per iniciativa pròpia i en menor mesura, acompanyats per la seva família. El 82% dels orientats van ser estudiants de 4t de l'ESO i 1r de batxillerat, per això, el 41% dels dubtes feien referència a estudis universitaris, un 31% a formació professional i un 17% al batxillerat.
Deixa el teu comentari