Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Els universitaris organitzen una jornada de protestes ocupant els rectorats de la UB, la UAB i la UPC

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Els estudiants universitaris catalans s'han manifestat en contra de les retallades i els acomiadaments del professorat ocupant els rectorats de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autónoma de Barcelona (UAB) i el de la Universitat Politécnica de Catalunya (UPC).

Convocats per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), els ocupants se sumen a la vaga estudiantil contra els canvis introduïts en la legislació de l'educació superior i asseguren que aquests canvis, units a les retallades previstes per al personal, rebaixaran la qualitat de l'educació i dificultaran l'accés a la universitat per als joves amb menys recursos econòmics.

En declaracions a Europa Press, una de les portaveus de la Coordinadora d'Assemblees de Facultats del Campus de la UAB, Maria Garcia, ha explicat que l'objectiu de l'acció és "establir un pont de diàleg i negociació per arribar a un compromís" de l'equip directiu, que el dia 25 es reunirà per tractar el pressupost en aquesta universitat. Per la seva banda, els manifestants congregats en la UB, han provocat l'anul·lació reunió del consell de govern de la universitat, que havia d'aprovar els pressupostos de 2013, que presumiblement inclourien la no renovació de professors associats.

En la UPC, on treballadors interins i estudiants van iniciar el tancament la setmana passada, continua amb la protesta en contra de l'acomiadament de 90 administratius i 250 professors associats.

El dia 27 d'abril està convocada una assemblea de tota la comunitat universitària a la Plaça Universitat de Barcelona, per debatre sobre la "greu situació" de les universitats públiques catalanes i acordar les dates de les noves mobilitzacions.
Deixa el teu comentari