Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

L'Institut del Teatre de Barcelona celebra el seu centenari

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Aquest 2013 es compleixen 100 anys des que el director i autor teatral i escenògraf Adrià Gual va impartir la primera classe a l'Escola Catalana d'Art Dramàtic, la institució precursora de l'actual Institut del Teatre de Barcelona.
 
 Durant aquest any es durà a terme un programa d'actes que inclourà exposicions, representacions, tallers, congressos, etc., agrupats en diversos blocs que tenen com a objectiu consolidar el treball que fins a avui ha desenvolupat el centre quant a la formació, la investigació i la difusió de les arts escèniques. La celebració també pretén convertir-se en un projecte artístic i d'investigació de futur per a la institució.
 
Un dels pilars bàsics de la commemoració de l'aniversari és la reivindicació del paper principal que Adrià Gual va tenir en la fundació del que més tard seria l'Institut del Teatre. Per això, l'any del Centenari de l'Institut va arrencar el passat mes de febrer amb l'exposició "Adrià Gual, l'escenògraf de la modernitat", que es va poder veure fins al dia 11 de març a la seu central de l'Institut i que, després, ha viatjat a Badia del Vallès, L'Hospitalet de Llobregat, la Llagosta, La Garriga i Gavà. A més, l'Institut dedica al seu fundador l'edició del llibre "Nocturn. Silenci", que inclou textos i il·lustracions d'Adrià Gual. Aquesta publicació ha estat presentada en el marc de les Jornades Adrià Gual (27 i 28 de maig), que han servit com a espai de reflexió sobre diferents aspectes de la figura de Gual.
 
Un altre acte destacat del programa és la celebració del Congrés IFTR Barcelona 2013, del 22 al 26 de juliol. L'Institut acollirà uns 500 membres de la International Federation for Theatre Research que es reuneixen anualment. L'objectiu és promoure la col·laboració i l'intercanvi entre acadèmics, creadors, estudiants i institucions relacionats amb la recerca de les arts escèniques.
Deixa el teu comentari