Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

La Generalitat de Catalunya triplica l'oferta de places de FP Dual i impulsa el batxillerat en línia

Notícia

Per al Departament d'Ensenyament l'objectiu d'aquestes mesures és "posar els fonaments de l'aprenentatge al llarg de la vida, perquè l'alumnat es pugui actualitzar professionalment".


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha presentat l'oferta dels estudis postobligatorios per al curs 2013-2014. La principal novetat és l'impuls del blended learning en el batxillerat, que permetrà compaginar la formació presencial i a distància, i l'augment de les places destinades a la  formació professional Dual, que aconsegueix les 1.785.

L'increment de les places té com a objectiu "ampliar el nombre de nois i noies que obtenen el graduat, que ha d'aconseguir el 85% dels joves", segons va reconèixer la consellera Irene Rigau en una roda de premsa. Però, a més, la nova oferta formativa ha de resultar atractiva perquè les persones estudiïn al llarg de la vida, afavorint la formació contínua.

Precisament, la modalitat d'aprenentatge blended learning contribueix a "posar els fonaments de l'aprenentatge al llarg de la vida, perquè l'alumnat es pugui actualitzar professionalment i perquè puguin tenir el domini de les eines". D'aquesta forma, l'alumnat de 1r i 2n de batxillerat podrà cursar matèries de modalitat o optatives a través de l'Institut Obert de Catalunya (IOC). Aquesta modalitat es durà a terme a través de la supervisió d'un tutor del centre, que estarà coordinat amb el tutor de l'IOC.

Quant a la formació professional, el Departament oferirà el proper curs 8 cicles formatius de grau mitjà i 13 cicles formatius de grau superior superior adaptats a la formació dual, incrementant el nombre de places disponibles.
Deixa el teu comentari