Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Vols aprofitar les vacances? Apunta't a una escola d'estiu!

Article d'opinió

  • 13/06/2013

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Encara falten dies per a l'estiu, però ara és un bon moment per donar un cop d'ull a les escoles d'estiu i orientar-se cap al tipus de formació més adequada.

Els cursos d'estiu es caracteritzen per la flexibilitat i per la durada concentrada, que sol ser d'una o dues setmanes, així com per la diversificació i la multidisciplinarietat dels temes. Pots trobar-hi formació en idiomes, ciències socials, informàtica… i també activitats com el ioga, la dansa, el teatre, etc.

Millora les competències laborals a l'estiu

Què busquen les empreses en un candidat? Quines habilitats haig de tenir per trobar feina? Aquests són alguns dels dubtes que es plantegen els aturats i els treballadors que volen millorar la seva carrera professional. Un estudi de la Universitat de Granada ha constatat que, per seleccionar els candidats, les empreses aposten més per capacitats com el lideratge i la motivació que pels estudis. L'informe, que pretén conèixer les demandes del mercat laboral per a titulats des del punt de vista de les empreses, posa de manifest que aquestes tenen més present el «perfil latent» d'un aspirant que no pas el seu currículum o la seva formació.

Des d'Educaweb apostem per la formació contínua i l'orientació professional com a eines bàsiques en la cerca de feina; per això, en aquest especial t'oferim una sèrie de recursos que et permetran millorar les competències laborals gràcies a la formació impartida a les escoles d'estiu.

Quines competències haig de potenciar?

Segons l'informe elaborat per la Universitat de Granada, les competències transversals més valorades per les empreses són la motivació per la feina, la responsabilitat i la capacitat de treballar en equip; a més, s'hi destaquen com a imprescindibles el domini d'idiomes i la formació en informàtica. Per a Francisco Valero, responsable de l'estudi i tècnic laboral, «l'adquisició de competències en el mercat actual fa que la balança es decanti per un candidat o un altre. Cal ser més competent, no saber tant».

D'altra banda, un estudi de CareerBuilder sobre les ocupacions a partir del perfil de les feines creades des del 2010 mostra altres competències que pots potenciar si aprofites les vacances d'estiu:

- Pensament crític. En l'àmbit laboral, aquesta competència permet ser capaç d'identificar problemes i detectar oportunitats de millora per mitjà del raonament, la lògica i l'avaluació de totes les opcions obrint la ment.

- Escolta activa. Aquesta competència hauria d'aplicar-se més enllà de l'àmbit laboral. Es tracta d'afavorir que la comunicació sigui eficaç entre els treballadors i entre empleats i clients, i no tan sols tenir en compte les pròpies opinions.

- Domini de les TIC. Saber utilitzar la tecnologia és bàsic per a qualsevol lloc de treball. La majoria de les habilitats que es requereixen inclouen la navegació per Internet, els programes més complexos i el domini de les xarxes socials, a banda dels programes bàsics d'oficina com Microsoft Office. En aquest aspecte també es valoren molt positivament la capacitat per aprendre i l'interès per «reciclar-se» professionalment.
Deixa el teu comentari