Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Catalunya establirà dobles titulacions de Magisteri i reduirà places

Notícia


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Des de fa temps, la Generalitat de Catalunya té com a objectiu millorar les competències del professorat i incrementar la qualitat de la docència. Per aconseguir-ho, la consellera Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat que reduirà les places del grau de Magisteri i establirà la possibilitat de cursar dobles titulacions. Amb aquestes mesures es pretén ajustar millor l'oferta a la demanda prevista d'aquí a uns anys, i a més, elevar la nota d'accés a aquests estudis i atreure cap als graus de Magisteri als alumnes amb expedients acadèmics més brillants.

Irene Rigau va declarar que, emparant-se en estudis internacionals que destaquen la importància de la formació inicial del professorat, «l'objectiu que es persegueix no és un altre que el de combatre el fracàs escolar». Per això, la conselleria aposta per ampliar «la base de cultura general» de les noves generacions de mestres. «Cal tornar a donar valor a la cultura general, després d'uns anys en què potser s'ha prevalgut massa l'especialització».

A més, la proposta també preveu augmentar el nivell d'exigència del professorat de les facultats d'educació, prestigiar la professió i elevar l'autoestima dels mestres.

Quant a les dobles titulacions, la conselleria està debatent la possibilitat de potenciar les dobles titulacions com la de mestre d'educació infantil i primària que el proper curs s'engegarà a les universitats de Barcelona i de Lleida. Això suposarà que dels quatre anys del grau actual es passarà a cinc anys d'estudis universitaris. Aquest aspecte, no obstant això, encara s'ha de concretar i veure «quines universitats es vincularan».

Deixa el teu comentari