Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Consells per anar a estudiar a l'estranger

Article d'opinió


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Mª Cristina Caldas. Psicopedagoga i orientadora d'Educaweb
Conèixer un altre país o aprendre un idioma pot ser una experiència molt més que enriquidora, sobretot, tenint en compte tots els aspectes que es posen en joc quan decidim emprendre aquest camí.

El tipus d'estada pot variar en quant a temps o el tipus de formació que volem fer. Tot i ser una experiència profitosa, es necessita un període d'adaptació a les costums del país. Es passa per un procés en el qual, en un principi, s'és espectador de l'entorn per, a continuació, integrar-se plenament en la societat. Les possibilitats d'anar a l'estranger són múltiples i cada vegada es valora molt més el bon saber d'un idioma.

En funció de tot això tenim diverses oportunitats però, aquesta decisió ha d'anar lligada a tot un seguit de consells que ens facilitaran el procés:
  • Conèixer bé els propis interessos, és important per començar a triar aquells estudis que s'ajustin al propi perfil (competències, habilitats, personalitat, valors i interessos).
  • Prendre la decisió amb consciència, cal valorar les oportunitats i fer-ho amb convicció,  no per que es tracti d'una moda.
  • Programar la marxa amb prou temps, d'aquesta manera es poden detectar millor les possibilitats i les ofertes que hi ha a l'abast per poder triar bé.
  • S'ha de tenir en compte el coneixement de l'idioma del país al que un es trasllada. Saber si amb l'anglès n'hi ha prou o bé, és necessari formar-se en una altra llengua. D'altra  banda, també cal saber quin idioma es domina i es vol perfeccionar o quin és l'idioma que es vol aprendre.
  • Consultar l'oferta formativa que existeix al mercat. Saber la tipologia d'estudis que es poden cursar a l'estranger. Triar aquells que donin un valor al perfil acadèmic i professional i escollir el curs més adequat en relació als objectius, motivació i interessos.
  • Decidir amb prou de temps el centre on es vol fer la formació. És important comparar les possibilitats que hi ha disponibles per triar aquell centre que més interessi.
  • Conèixer les condicions amb les que es desenvolupa l'estància del programa: allotjament, professorat qualificat, duració de les classes, infraestructures, perfil de l'alumnat, etc.
  • Saber si hi ha cap beca o ajuda per cursar la formació que serveixi per fer front a la possible despesa.
  • Conèixer la cultura del país, ja que s'ha de ser conscient que es necessita un període d'adaptació als costums del país.
  • Informar-nos bé sobre tots els tràmits a realitzar abans de marxar: assegurança mèdica, permís de residència, tràmits a seguir, documentació necessària, visat, sol·licitud de plaça, proves específiques d'accés, etc...
Un bon lloc on dirigir-se per a recollir informació sobre tots els tràmits a realitzar abans de marxar a un país estranger és l'ambaixada o consolat del país de destí.
Deixa el teu comentari