Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orienta't i tria el millor màster oficial

Article d'opinió


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Els màsters oficials es consoliden al cap d'alguns anys d'existència. Les universitats ofereixen cada cop més programes i de millor qualitat i, a més, el nombre de matriculats segueix creixent. Segons l'última edició publicada de l'informe Estadística de la Enseñanza Universitaria en España, elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en el curs 2010-2011 es van impartir 2.930 màsters oficials, gairebé 670 més que el curs anterior. En total, van matricular-s'hi 108.433 alumnes, un 29,5% més que el 2009.

Què són els màsters oficials? Són títols acreditats per l'Administració que passen per un control de qualitat i són homologats segons les directrius de l'Espai Europeu d'Educació Superior. Durant la seva curta etapa s'han convertit en programes clau per a la formació contínua.

Quant val un màster oficial? Puc sol·licitar una beca?

La situació actual del mercat laboral anima molts estudiants a preparar-se després d'haver cursat una carrera. L'oferta de formació de postgrau és molt variada i inclou des de línies d'especialitat general fins a propostes adreçades a ocupar llocs de treball concrets.

Tot i que tan sols el 5,5% de les ofertes busquen específicament candidats amb un màster (segons Adecco Professional el 2012), disposar d'un títol de postgrau permet millorar les competències professionals i oferir una capacitació més específica per al mercat laboral.

Si tens clar que vols cursar un màster oficial però el que més et preocupa són els preus i buscar informació per sol·licitar una beca, has de saber que el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha presentat un avantprojecte amb un nou reglament per a les beques. Si s'aprova, els estudiants que vulguin tenir accés als ajuts econòmics per fer un màster a les universitats públiques hauran d'acreditar un 6,5 de nota mitjana del grau per poder obtenir una beca general (que inclou l'import de la matrícula) i un 7 per a una beca salari o de mobilitat.

Aquests seran els requisits per a la majoria dels màsters oficials, llevat dels que són imprescindibles per exercir la professió, com ara el de professor de Secundària. En aquest cas, els estudiants hauran d'acreditar un 5,5 de nota mitjana per accedir a la beca general i un 6 per a la beca salari.

De tota manera, tingues present que aquestes mesures encara no s'han aprovat i que estan pendents de debatre pel Consell d'Universitats. Recorda que les universitats, les fundacions, les empreses privades, les entitats bancàries, etc. posen a disposició dels estudiants una sèrie d'ajuts i sistemes de finançament perquè puguin accedir a aquest tipus de formació més fàcilment. Pots consultar tota aquesta informació a la pàgina de Facebook Más que becas.

Màsters oficials: la formació que necessites és a Educaweb

Educaweb presenta la seva nova pàgina de formació de postgrau. Hi trobaràs fàcilment tota l'oferta formativa de màsters i postgraus: màsters, màsters oficials i postgraus de diferents àmbits i especialitats. Consulta l'oferta formativa que tens a l'abast!

A més, si tens dubtes a l'hora d'escollir un màster oficial entra a l'apartat d'orientació, que inclou consells per triar un màster, tipus de formació de postgrau, classificacions, MBA… Tingues present que la tria de la formació de postgrau és un procés que requereix reflexió, autoconeixement i temps.

Si després de consultar aquestes seccions encara no ho tens clar, et recomanem que enviïs la teva pregunta al Servei d'orientació en línia que Educaweb posa gratuïtament a la teva disposició. L'equip d'orientadores respondrà les consultes per mitjà del portal al cap d'alguns dies.
Deixa el teu comentari