Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El 91% dels docents Balears segueix la vaga a favor de la immersió lingüística

Notícia

  • 20/09/2013

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Des del dilluns 16 de setembre els docents de les Illes Balears fan vaga indefinida. Segons el Sindicat STEI, la convocatòria ha comptat amb un seguiment del 90,97%, un total de 4.524 docents. Des de la Conselleria d'Educació de les Illes Balears han rebaixat la xifra de seguiment emesa pels sindicats, destacant que només un 22,2% ha participat de la vaga.

La vaga ha estat convocada per STEI, CCOO i l'Assemblea de Docents, i ha comptat amb la col•laboració d'UGT i ANPE. L'objectiu és mostrar el rebuig al Decret de Llei del Tractament Integrat de Llengües (TIL), que encara que ha estat suspès cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de Balears, el l'Executiu ha anunciat l'aprovació d'un decret llei que permetrà que el TIL es posi en marxa aquest curs.

Els convocants denuncien que el TIL no s'ha elaborat amb el consens de la comunitat educativa, no s'ha comptat amb una planificació ni amb recursos i reconeixen que el professorat no ha estat format. Bàsicament, el TIL té com a objectiu "garantir l'ús equilibrat de català, castellà i d'anglès en l'ensenyament" i reduir el fracàs escolar, per aconseguir-ho s'impartiran en anglès algunes matèries no lingüístiques com per exemple, ciències naturals.

Els detractors del projecte consideren que aquest Decret destrueix el sistema d'immersió lingüística de les Balears, disminuint la presència del català en l'ensenyament i a més, consideren que la falta de preparació i de temps per impartir les assignatures en anglès perjudicarà al sistema d'ensenyament-aprenentatge, ja que és necessari que els docents tinguin un nivell B2 d'anglès.

Per la seva banda, el president del govern balear, José Ramón Bauzá, ha defensat que "el fracàs escolar" també és fruit de "la immersió lingüística" a més de les reformes educatives dels governs socialistes. "Si sabem que alguna cosa no funciona no podem seguir igual", ha explicat Bauzá per defensar el TIL.
Deixa el teu comentari