Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Educaweb premia projectes de Catalunya, Comunitat Valenciana i Madrid en la festa de l'orientació

Notícia

  • 15/11/2013

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
El dijous 14 de novembre Educaweb va celebrar la 6ª edició dels Premis d'Orientació Acadèmica i Professional en el Palau de la Música Catalana (Barcelona). En aquesta ocasió hem comptat amb la presència d'Irene Rigau, Honorable Consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que ha presidit i clausurat l'acte.

A més, com cada any, l'esdeveniment ha reunit a personalitats de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, altres ajuntaments i institucions i representants d'entitats i centres educatius públics i privats. En total, més de 200 persones que han volgut acompanyar-nos en la festa de l'orientació.

El primer premi de la categoria institucional ha recaigut a l'Institut El Castell d'Esparraguera (Barcelona) per al seu projecte "L'orientació a l'institut. Tutoria, acompanyament i continuïtat dels estudis". El jurat ha destacat molt positivament l'adequació als destinataris, la coherència amb els objectius, la implicació de la comunitat educativa i la transferibilitat del projecte.

D'esquerra a dreta, Judit Nuñez, cap del departament d'orientació i Carme Rabadán, directora de l'institut El Castell.


En la mateixa categoria també s'han destacat com a finalistes el Colegio Ágora de Madrid, en segon lloc i l'Associació Iniciatives Solidàries de València, en tercera posició.

Quant a la modalitat individual, el primer premi ha estat per al projecte "Auto orientació en temps de crisi: una experiència des de la Formació Professional a distància en Entorns Personals d'Aprenentatge" de María Cruz García Sanchís, de València. L'originalitat, adequació al col·lectiu al que va dirigit i l'excel·lent projecció l'han fet valedora del primer premi.

Maria Cruz Garcia Sanchís reb el guardó de mans de Teresa Pijoan, Directora General d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat

En segon lloc s'ha posicionat el "Programa d'Orientació Ocupacional per a la Gent Gran (POOGG) "Afegir vida als anys" de Joan Riart i Francesc Boixader (Catalunya) i finalment, el projecte "Parelles Orientadores" de Lidia Llop, Mar Sánchez, Marta Mendoza, Laura Mateo i Mireia Gargallo (Catalunya).

Per segona vegada s'ha premiat una iniciativa en la categoria de joves menors de 35 anys amb projectes no presentats. "Endinsa't" de Montserrat Asencio Gilibert (Catalunya) ha obtingut aquest reconeixement per contemplar un ampli ventall d'accions dirigides a facilitar la transició de l'escola al món laboral, fent especial èmfasi en l'alumnat en risc d'exclusió social.

Montserrat Asencio dirigeix unes paraules als assistents.

 
Posteriorment, es va lliurar la menció especial a l'impuls a l'orientació, un guardó fora de concurs que premia la trajectòria i/o la tasca realitzada a favor de l'orientació. En aquesta ocasió, l'Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona ha rebut el premi de mans de l'Honorable Consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau.

Finalment, DEP Institut, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i Educaweb han presentat la Menció Especial Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, premiant la recerca "Factors influents en l'elecció d'estudis científics, tecnològics i matemàtics", d'Everis.

Irene Rigau, Honorable Consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va clausurar l'acte i en la seva intervenció va destacar que "hem de ser capaços d'orientar als alumnes que ho necessitin" i va explicar que "si no es millora la taxa d'èxit en primària, no podrem reduir el fracàs escolar a secundària".
Irene Rigau, consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya durant la seva intervenció.

Pots consultar tota la informació al web dels Premis.
Deixa el teu comentari