Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Mataró acull la 8a Setmana de la Informació i l'Orientació Professional (SIOP)

Novetat Educaweb


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Del 31 de març al 5 d'abril de 2014 es realitzarà la 8a Setmana de la Informació i l'Orientació Professional (SIOP) de Mataró (Barcelona), organitzada conjuntament entre l'Institut Municipal d'Educació (IME) i l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), amb la col·laboració d'Educaweb. A més, compta amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya com a patrocinadors.

La SIOP té com a finalitat mostrar als ciutadans de Mataró els recursos formatius que el municipi ofereix a les persones que han superat l'edat de l'escolaritat obligatòria. A més, els assistents podran accedir a informació actualitzada sobre el mercat laboral i orientar-se per definir el seu projecte professional. Un altre dels objectius de la SIOP és facilitar eines a les persones que intervenen en el procés de presa de decisions dels joves: professionals de l'orientació, de l'educació o la formació i també a les famílies.

Les activitats programades es dirigeixen principalment a alumnat de 3º i 4º de l'ESO, Batxillerat, Cicles Formatius, Universitat, així com a tots els professionals de l'educació, l'orientació i la formació i a famílies. Les jornades tractaran temes com l'orientació acadèmica i professional, les acreditacions professionals, la mobilitat internacional, l'emprenedoria, oportunitats de formació i ocupació en sectors estratègics (comerç, sanitat i salut, TIC, etc.).

Educaweb és l'encarregada d'organitzar i dinamitzar algunes de les activitats:

D'una banda, Olga Valls, orientadora d'Educaweb, impartirà la xerrada "Què pot estudiar els nostres fills i filles? Com podem acompanyar-los en la presa de decisions?" el dimarts 1 d'abril a la sala de conferències de l'Institut Miquel Biada. De 19 a 20:30h. Dirigida a famílies amb fills joves que es troba en una fase de transició educativa i dubten entre diferents itineraris formatius.

D'altra banda, l'equip d'orientació de Educaweb dinamitzarà el Taller d'Experiències i casos reals d'itineraris formatius i professionals, el divendres 4 d'abril en el Centri Cívic Cabot i Barba, a l'Espai 5. De 10 a 11:30h. En aquesta trobada es presentaran dos casos reals de persones joves que han seguit itineraris formatius i professionals diferents.

Si vols més informació sobre la SIOP consulta la programació i inscriu-te a través de la pàgina web www.mataro.cat.
Deixa el teu comentari