Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Recursos per aprovar la selectivitat 2014

Article d'opinió

  • 13/05/2014

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacción de Educaweb
Com cada any, els estudiants de batxillerat i de formació professional que volen accedir a la universitat s'han de preparar per superar les proves d'accés a la universitat (PAU). Si aquest és el teu cas, tens menys d'un mes per estudiar les matèries i triar grau i centre.

De moment, la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) no modificarà la selectivitat, i, per tant, la prova es dividirà en dues fases: una de general i una d'específica, que tria l'alumne.

Recursos útils per accedir a la universitat

Ja s'acosta la selectivitat i no saps per on començar? Encara no has triat el grau al qual et vols matricular? No t'amoïnis, hem recopilat els recursos més útils perquè t'organitzis i resolguis tots els teus dubtes.

1. Característiques de la selectivitat

Qestudio, la revista d'orientació per a joves, t'explica totes les novetats de la selectivitat per al curs 2013-2014: les dates dels exàmens, els paràmetres de ponderació, què cal fer si no s'obté la nota necessària, què cal fer per reclamar un examen, etc. A més, pots consultar-hi exemples d'exàmens, consells i recomanacions.

2. Tècniques d'estudi

La selectivitat és un examen important que no pots afrontar amb improvisació i estrès. Cal que t'organitzis, que determinis la dedicació i l'esforç en funció de la matèria, que aprenguis a concentrar-te... Les tècniques d'estudi i les estratègies d'aprenentatge et permetran treure profit del teu temps.

3. Totes les titulacions

Vols saber quina diferència hi ha entre ADE i el grau d'Economia? El Diccionari d'estudis et mostra la titulació concreta, les característiques que té, el pla d'estudis, les assignatures, les sortides professionals i les universitats en què s'ofereix. A més, triar uns estudis et serà més fàcil si coneixes les professions a les que et porten, per això, t'animem a consultar el Diccionari de professions.

4. Consulta el teu grau per nota de tall al cercador de cursos

Vols saber on pots cursar un grau i les notes de tall per accedir-hi? Educaweb ha incorporat les notes de tall al cercador de cursos perquè hi trobis fàcilment la formació que t'interessa, el centre on s'imparteix i la nota mitjana que necessites per accedir a la titulació.

Les notes de tall, encara que siguin orientatives –són les del 2013–, et permeten saber quina nota tenia l'última persona que va ocupar l'última plaça d'una titulació concreta i calcular la nota mitjana que necessites per accedir-hi.

5. Servei d'orientació en línia

Encara tens dubtes i no saps com resoldre'ls? Envia la teva pregunta concreta al Servei d'orientació en línia d'Educaweb i les orientadores professionals te'ls respondran aproximadament en 48 hores.
Deixa el teu comentari