Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

La Universitat de Barcelona es planteja fusionar la meitat de les facultats

Notícia

La medida supone trasladar facultades y reducir las 18 facultades y 106 departamentos existentes, fusionando Odontología e Infermería o Matemáticas y Física


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
La Universitat de Barcelona (UB) ha presentat un pla de reforma d'estructures, amb l'objectiu principal de reduir a la meitat el nombre de facultats i departaments per estalviar 9 milions d'euros anuals.

La mesura suposa traslladar facultats i reduir les 18 facultats i 106 departaments existents a 10 i 55, respectivament. La proposta suposa fusionar les facultats d'Odontologia i Infermeria; la de Matemàtiques i la de Física; la de Filosofia amb Filologia; Belles arts amb Biblioteconomia i Geologia amb Biologia. D'aquesta manera, les aules de Matemàtiques, Filosofia i Biblioteconomia es traslladarien a les citades facultats.

Per a Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, aquest canvi és necessari per racionalitzar despeses i afavorir la competitivitat i internacionalització de les facultats. La reforma no preveu reduccions de plantilla, però si una reestructuració que implicarà la mobilitat del personal administratiu a altres àmbits estratègics, com la captació d'alumnat estranger i recursos per a la recerca. També es preveu l'eliminació de càrrecs duplicats, mesura que suposarà un estalvi de temps per als docents, que podran dedicar més temps a la docència i a la recerca en lloc de tasques de gestió.

El 7 de juliol se celebrarà un claustre amb treballadors i estudiants per debatre la reforma. Els responsables estimen que el pla es completarà en un període d'entre 3 i 5 anys.
Deixa el teu comentari