Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Prepara't per al futur amb un màster oficial

Article d'opinió

 • 01/07/2014

 • Valora

 • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Estudiar un màster oficial propicia unes millors perspectives laborals. Segons l'estudi «Impacte de la formació en les retribucions», elaborat per La Salle Campus Barcelona-URL i la consultora de recursos humans ICSA, la diferència de salari entre un jove amb formació bàsica i un jove amb un màster o postgrau és del 40,5% (25.875 euros de retribució anual bruta, davant de 18.399 euros, aproximadament).
 
Si pretens cursar un màster oficial, ara és el moment de recopilar tota la informació i començar el procés de preinscripció. En aquest especial et donem les pistes clau per orientar-te en la tria.

Tria el millor màster oficial

Et planteges cursar un màster a l'estranger? Molts joves ja es proposen estudiar a l'estranger com si fos un fet natural que forma part del seu aprenentatge en un món globalitzat; aquesta opció s'ha convertit en una oportunitat interessant per a les persones que acaben de graduar-se.
 
Per accedir a un màster oficial en una universitat estrangera cal tenir el títol de grau o un altre expedit per una institució d'educació superior inclosa en l'Espai europeu d'educació superior. A partir d'aquí, el procediment de matriculació és similar al que duus a terme al nostre país, però la documentació que hi has d'aportar és diferent:
 • Informa't a la universitat del país sobre el procés de sol·licitud i matrícula. Tingues en compte que pot ser un procés llarg i que, per tant, has de començar a recopilar dades com a mínim un any abans.
 • La documentació que demana el centre ha d'estar traduïda a l'idioma del país (títol i expedient acadèmic; cartes de recomanació si són necessàries…).
 • Certificat d'idiomes: en algunes universitats de parla anglesa exigeixen tenir el TOEFL, el IELTS o els exàmens oficials de Cambridge (Proficiency o Advanced). En alguns llocs duen a terme un examen d'ingrés.
 • Pots sol·licitar beques, però abans de plantejar-te fer un màster a l'estranger has de saber que hauràs de pagar tu mateix certes despeses: la traducció de la documentació, els exàmens (si n'hi ha), etc.
Matricula't en un màster oficial. El termini comença aquest mes

Aquest mes de juliol és el moment adequat per informar-se sobre les matriculacions en màsters oficials. Recorda que, abans de triar la formació més adequada per a tu, és positiu que t'informis sobre els continguts del curs i els comparis amb els diferents centres que ofereixen estudis similars en el mateix camp professional.
 
Com que en la majoria dels centres la matrícula es pot formalitzar fins a mitjan juliol, cal que t'afanyis si no vols quedar-te sense plaça. Com ho has de fer? Adreça't a la universitat o al centre de postgrau que imparteix el màster i informa't del que esmentem a continuació:
 
 • requisits específics (si n'hi ha)
 • documentació que has d'aportar
 • import i modalitats de pagament
 • terminis de preinscripció i matriculació
Deixa el teu comentari