Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Busques una professió amb futur? Estudia turisme

Article d'opinió

  • 28/10/2014

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Redacció d'Educaweb
Enguany, l'Estat espanyol ha rebut 52,4 milions de turistes, un 7,4% més que al 2013. Segons les dades del Ministeri d'Indústria i Turisme, el Regne Unit és el país que més turistes «exporta a Espanya». Durant el 2014, 12,3 milions de turistes procedien del Regne Unit (increment del 5,6%); 8,6 milions, de França (augment de l'11,5%), i 8,3 milions, d'Alemanya (creixement del 6,9%).  

Deu raons per formar-te en la branca del turisme

T'interessa el turisme però no saps si és la professió que encaixa millor amb la teva personalitat? Abans de decidir-te fes el test d'orientació GR, que et mostrarà quins estudis i quina professió són adequats segons les teves característiques. En aquest especial t'oferim deu raons que t'ajudaran a orientar-te:

1. Tens do de gents i ets comunicador? Si creus que ets una persona extravertida i sociable, el turisme és un sector ideal per a tu.

2. Busques una professió en què puguis estar en contacte amb altres persones? Les activitats turístiques et permetran treballar de cara al públic com a guia turístic, animador sociocultural, intèrpret, etc.

3. T'interessen els idiomes? Dominar diverses llengües estrangeres és fonamental per treballar en aquest sector. L'anglès és bàsic, però com més idiomes coneguis millor.

4. El turisme té bones perspectives d'ocupació. El sector és multidisciplinari i et permet desenvolupar la carrera professional en hotels i restaurants, agències de viatges, línies aèries, consultores, entitats que es dediquen a fer rutes turístiques, congressos internacionals, etc.

5. Noves professions. Cada vegada apareixen més filons d'ocupació i oportunitats d'emprenedoria, com ara el turisme rural, l'ecoturisme i el turisme d'aventura.

6. Formació continuada. El sector s'ha tornat cada cop més exigent pel que fa a la formació dels treballadors. Ja no n'hi ha prou de tenir bona voluntat; per treballar-hi, cal formar-se i/o acreditar les competències corresponents.

7. Varietat d'opcions formatives. Pots accedir a la branca d'Hoteleria i turisme de la formació professional; de la formació especialitzada, en escoles privades espanyoles i estrangeres, i dels estudis universitaris de grau.

8. Formació dinàmica i multidisciplinària. Podràs estudiar assignatures relacionades amb la cultura general, idiomes, comptabilitat i gestió, etc.

9. Aquesta professió et permet conèixer el món i viatjar. Mentre estudies, pots compartir experiències amb estudiants d'altres països i, un cop acabada la formació, podràs exercir la professió aquí i a l'estranger.

10. TIC i turisme. T'apassiona la tecnologia? Les TIC són clau en el sector turístic, tant per a la pròpia gestió com per a la comercialització, la promoció i el màrqueting.
Deixa el teu comentari