Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Veterinària: la professió més vinculada al món animal

Article d'opinió

  • 12/11/2014

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Redacció d'Educaweb
T'agraden els animals i vols treballar en una professió sanitària? Estudiar veterinària és la teva vocació des que eres petit o petita? El grau de Veterinària et donarà les competències necessàries per treballar en aquest sector, però aquesta no és l'única opció, perquè també pots escollir els cicles formatius de formació professional i cursos de formació específica.

Quines opcions formatives tinc si vull treballar amb animals?

Les funcions principals d'un veterinari o d'una veterinària són diagnosticar, prevenir i guarir les malalties dels animals. Es tracta d'una professió de la branca sanitària, com Medicina i Infermeria. De fet, el grau de Veterinària té una de les notes de tall més elevades, ja que superen l'11 de mitjana en centres com la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Múrcia.
 
Si t'interessa el món dels animals, existeixen molts cursos que poden introduir-te en aquest sector. A continuació els tens agrupats segons el tipus de feina que els requereixen:
  •  Vull treballar en zoològics, aquaris o parcs naturals. T'imagines fer un pas més en la cura de les mascotes? T'agradaria treballar amb animals grans o salvatges? En aquest cas, a més del grau o el cicle formatiu es requereix formació especialitzada en animals exòtics o formació com a cuidador de parcs zoològics. La feina dels veterinaris en un zoològic o en un entorn natural és molt diferent de la dels que treballen en una clínica, per això és molt important tenir les competències adequades.
  •  Vull treballar en la indústria alimentària. Els professionals que treballen en aquest sector s'encarreguen d'analitzar i dissenyar l'alimentació animal, com ara pinsos i productes alimentaris.També han de ser capaços d'elaborar dietes per a animals amb necessitats específiques en granges i clíniques veterinàries. Per especialitzar-se en aquest àmbit hi ha cursos de nutrició veterinària i també el grau en Ciència i tecnologia dels aliments.
  •  Vull treballar en un laboratori farmacèutic o en un centre de recerca. Les farmacèutiques també desenvolupen productes zoosanitaris i medicaments veterinaris. Qui prescriu aquests medicaments són els veterinaris; per això, els centres de recerca i els laboratoris disposen d'aquests professionals per a l'anàlisi i el disseny de productes. Per treballar en aquest sector és útil formar-se en laboratori d'anàlisi clínics  o farmàcia veterinària.
Deixa el teu comentari
Veure comentaris