Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Descarrega't els projectes guanyadors dels Premis Educaweb 2014

Novetat Educaweb

  • 01/12/2014

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb

El passat 27 de novembre Educaweb va celebrar la 7a edició dels Premis d'Orientació Acadèmica i Professional al Palau de la Música Catalana (Barcelona).

L'esdeveniment ha reunit a personalitats de la Generalitat de Catalunya, representants d'institucions, d'entitats i centres educatius públics i privats. En total, més de 200 persones que han volgut acompanyar-nos en la festa de l'orientació.

El primer premi de la categoria institucional ha estat per l'Institut l'Estatut de Rubí (Barcelona) per al seu projecte "Planifico el meu futur, orientació acadèmica i professional a 4t d'ESO". El jurat ha premiat aquest projecte perquè es tracta d'una inciativa innovadora, que dóna un paper protagonista a l'alumnat i impulsa la seva implicació i el treball col·laboratiu.

Víctor García, director de l'Institut l'Estatut i Sílvia Mir, psicopedagoga i orientadora educativa de 4t d'ESO de l'Institut l'Estatut

En la mateixa categoria també s'han destacat el projecte "Una experiencia de tutoría formativa personalizada para estudiantes universitarios deportistas de alto nivel" de la Universidad de La Laguna (Tenerife), en segon lloc i el Programa Remote Controler para la empleabilidad juvenil de SEAS, Estudios Superiores (Aragó)

Quant a la modalitat individual, el primer premi ha estat per al projecte "Construcción y gestión de una comunidad virtual de profesionales de la orientación educativa con proyectos colaborativos en red" d'Alberto del Mazo Fuente (Madrid). L'autor ha estat escollit per crear una comunitat virtual, on els professionals de l'orientació poden compartir coneixements i experiències.
 

Alberto del Mazo Fuente, autor del projecte, dirigeix unes paraules als assistents

En segon lloc s'ha posicionat "Orientación académica y profesional como proceso de acompañamiento en la toma de decisiones a lo largo del proceso vital a través del Coaching personal y educativo" d'Antonio José Domínguez Luque (Andalusia) i finalment, el projecte "Circuito TIC- BAE" de Bella Rodríguez (Andalusia),

El projecte premiat en la categoria de joves menors de 35 anys amb projectes no presentats ha estat "Construcción de incipientes proyectos académico-profesionales" d'Abel Merino Orozco (La Rioja). L'autor ha obtingut aquest reconeixement per presentar una proposta ben adequada al nivell de concreció pràctica, que destaca per la viabilitat en la seva aplicació.
 

Abel Merino amb Xavier Casares, President del Consell Català de Formació Professional i el jurat dels Premis Educaweb.

Posteriorment, es va lliurar la menció especial a l'impuls a l'orientació, un guardó fora de concurs que premia la trajectòria i/o la tasca realitzada a favor de l'orientació. En aquesta ocasió s'ha distingit a TEA Ediciones, per la seva trajectòria en l'avaluació psicopedagògica.

Montserrat Oliveras, Directora d'Educaweb, i Milagros Antón, Directora General de TEA Ediciones


Finalment, DEP Institut, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i Educaweb han presentat la II Menció Especial Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, premiant a l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques, Ivàlua.
 


D'esquerra a dreta, Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut; Mercè Kirchner, gerent del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya; Xavier Riudor, director del gabinet tècnic del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya; Anna Tarrach, cap de l'Àrea d'Avaluació Econòmica del Departament d'economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; Josep LLuís Segú, Director General de DEP Institut i Educaweb; i Anna Parés, degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya

Deixa el teu comentari