Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Informàtica i noves tecnologies, un sector ple d'oportunitats

Article d'opinió

  • 16/12/2014

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Redacció d'Educaweb
La tecnologia i la informàtica t'apassionen? Les aficions que tens estan relacionades amb les xarxes socials, el programari o els videojocs? En definitiva, ets un geek? Si és així, t'interessa la formació en informàtica i noves tecnologies.
 
Inclús si ja disposes d'un grau o d'un cicle formatiu d'informàtica, has de saber que la formació contínua en aquest sector és més important que en altres àmbits. Els avenços tecnològics s'esdevenen ràpidament, i per això cal una actualització contínua de les competències. No et quedis enrere i forma't!

Formació contínua en informàtica i noves tecnologies

Els graus i els cicles formatius sobre informàtica et proporcionaran la base formativa per desenvolupar una carrera professional en el sector de les TIC. Com hem dit abans, els elements clau són el reciclatge i l'actualització permanent; un professional d'aquest sector ha d'estar al corrent de les últimes tendències tecnològiques i ha de ser flexible davant els canvis.
 
Ara que està a punt d'acabar el 2014, repassem les tres tendències en tecnologia i informàtica que han destacat aquest any, de manera que puguis fer el disseny d'un pla de formació adaptat a les necessitats del mercat:
 
1. Aplicacions mòbils. Les aplicacions per a telèfons intel·ligents i tauletes estan en auge. Per desenvolupar aplicacions interessants, calen professionals formats com a desenvolupadors de tecnologia mòbil que siguin capaços de dissenyar i programar components i aplicacions per a telèfons mòbils i tauletes.
 
2. Informàtica en núvol (cloud computing). Ofereix la possibilitat de tenir els arxius i la informació a Internet sense haver de dependre de cap dispositiu per emmagatzemar-los. Segons l'informe «Infojobs ESADE. Estudio del mercado laboral en España», sectors com el de la informàtica en núvol i el de les dades massives (big data) també mostren un creixement exponencial de demandes d'ocupació. Les empreses cerquen analistes, programadors, administradors de sistemes, enginyers i consultors.
 
3. Ludificació (gamification). Es tracta d'un dels aspectes més destacats d'enguany. Fa referència a l'ús de la mecànica del joc en entorns i aplicacions no necessàriament lúdiques. En aquest àmbit, els professionals de la informàtica s'encarreguen de dur a terme simulacions avançades, entrenaments basats en habilitats, sistemes d'autodiagnòstic i també estratègies i/o aplicacions que afavoreixen la interacció proactiva entre persones (membres d'una comunitat, estudiants, treballadors d'una empresa…).

El sector mòbil és ple d'oportunitats

Les noves tecnologies i, sobretot, el sector de la tecnologia mòbil constitueixen els principals nínxols d'ocupació emergent. Segons l'informe «Infojobs ESADE. Estudio del mercado laboral en España», les ofertes de feina en aquest sector s'han multiplicat en un curt període de temps. Aquest moviment es deu a l'ús massiu dels dispositius mòbils, que ha afavorit la introducció de la tecnologia en la vida quotidiana dels ciutadans, i en conseqüència, en diversos sectors professionals.
 
En aquest context, segons l'informe esmentat, les ofertes de feina de programador mòbil han augmentat fins al 82% en cinc anys, ja que de les 419 vacants del 2008 s'ha passat a les 2.360 ofertes de feina a Infojobs el 2013.
 
Vols treballar en el sector de la tecnologia mòbil? Et recomanem que practiquis aquest exercici d'autoconeixement: fes una anàlisi de tu mateix per comprovar si encaixes en aquest sector; valora les teves competències, per descobrir-ne els punts forts i els que són millorables, i, finalment, forma't i actualitza les teves aptituds professionals.
Deixa el teu comentari