Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Fotografia: converteix la teva passió en una vocació

Article d'opinió

  • 22/12/2014

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
T'apassiona la fotografia? Ets de les persones que creuen que una fotografia no és tan sols un instant, sinó un procés tècnic abans i després de cada captura? La majoria dels fotògrafs comencen de manera autodidàctica, però en aquest especial t'animem a fer un pas més enllà i a especialitzar-te.
 
A Educaweb trobaràs cursos de fotografia adaptats a totes les necessitats i a tots els pressupostos. Informa-te'n i professionalitza't!

Graus, cicles formatius i títols propis

Si vols dedicar-te professionalment a la fotografia, tens diferents opcions formatives: el grau en Fotografia i creació digital, el cicle formatiu de tècnic superior en Fotografia, els màsters i postgraus i la formació especialitzada en acadèmies i centres privats. En l'apartat de cursos trobaràs una gran varietat de temàtiques, com ara la fotografia digital i el retoc fotogràfic, noves tendències que combinen la fotografia amb les TIC.
 
Precisament, les TIC són molt importants en aquest sector, ja que un bon professional ha de ser capaç d'adaptar-se a un entorn tecnològic. A més, és útil tenir les competències transversals: treball en equip, iniciativa, creativitat, organització i planificació del temps, lideratge, capacitat per a la presa de decisions…
 
Pel que fa a les sortides professionals, dóna un cop d'ull al Diccionari de Professions d'Educaweb per conèixer les diferents professions que podries exercir.

Per què és important estudiar fotografia?

Sempre portes la càmera a sobre i et preguntes per què necessites un curs de fotografia? A continuació tens cinc motius que t'ajudaran a decidir-te:
 
1. Encara que siguis una persona creativa i amb talent per a la fotografia, utilitzar una càmera no és només intuïció. Necessites coneixements per treure'n molt profit, i, a més, la formació t'ofereix un marc teòric i un bagatge cultural molt útil en el sector.
 
2. La formació et dóna l'oportunitat d'especialitzar-te. Actualment pots triar centres que ofereixen, per exemple, cursos de fotografia de moda, de retoc digital, de disseny gràfic, de maquetació, etc.
 
3. Els centres són contenidors de talent. Docents, conferenciants, altres alumnes… tots et permetran establir contactes professionals, participar en projectes i conèixer els llocs clau per a la futura cerca de feina.
 
4. La formació et permet accedir a professionals d'alt nivell que t'explicaran la seva experiència. No ens referim tan sols als docents del curs, sinó també als conferenciants i als ponents.
 
5. La tecnologia avança molt ràpidament i, per això, als centres de formació podràs accedir a equipament i instal·lacions actualitzats. Es tracta d'una oportunitat magnífica per conèixer en directe les tendències tecnològiques i aprendre a utilitzar-les.
 
Encara no ho veus clar? Recorda que la formació contínua és bàsica per a qualsevol professional; et permet adquirir competències i complementa el teu currículum. Si vols dedicar-te professionalment a la fotografia i deixar enrere l'etiqueta d'amateur, tria la formació que s'adapti millor a les teves necessitats i apunta't a un curs!
 
Finalment, Qestudio et dóna aquest interessant consell: «Les escoles preparen professionals i l'estudiant ha de cercar un estil personal, que el faci ser diferent».
Deixa el teu comentari