Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Els estudis de gestió i direcció d'empreses s'adapten al futur

Article d'opinió

  • 27/01/2015

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Un dels efectes de la crisi és que ha fet replantejar el model d'empresa i de directius i directives. Segons Pau Herrera, president de l'Associació Espanyola de Directius (AED), «qualsevol crisi sempre provoca canvis, en major o menor proporció. La presa de decisions en les empreses és més complexa ara que abans, i cada vegada hi ha menys temps per pensar les estratègies de futur».
 
Per fer front a les noves necessitats d'una empresa, has de tenir competències relacionades amb la comprensió de l'àmbit empresarial, la interpretació de la realitat econòmica i els coneixements aplicats per fer-ne una gestió eficient. A Educaweb pots trobar cursos especialitzats en gestió i direcció d'empreses i informació sobre els graus i la formació professional relacionats amb aquest tema.

Tipus d'estudis relacionats amb la gestió i la direcció d'empreses


Com comentàvem a l'inici d'aquest especial, els directius i directives i els gestors i gestores tenen noves necessitats de formació. Per això, superar els desafiaments de la crisi i construir el futur de l'organització, tot i la gran complexitat i la incertesa actual, són objectius per als quals cal estar format.
 
Vols saber quina és la formació més adequada per a tu? Aquí en tens alguns exemples.
 
1. Formació per a estudiants de l'ESO. Amb el graduat en ESO pots accedir als cicles formatius de grau mitjà en Activitats comercials i Gestió administrativa. Tenen una durada de 2.000 hores i et permeten accedir als coneixemetns bàsicas en l'àmbit de l'administració d'empreses, Un cop finalitzats, pots estudiar un cicle formatiu de grau superior i millorar les teves competències.
 
2. Formació per a estudiants de Batxillerat. Amb el títol de Batxillerat, les opcions milloren. Pots matricular-te a un cicle formatiu de grau superior en Administració i finances o bé accedir, després d'aprovar la selectivitat, a un grau en Administració d'empreses i gestió de la innovació, en Administració i direcció d'empreses i en Gestió d'empreses, entre d'altres. Totes  dues opcions no són excloents; per tant, pots començar per l'FP i després anar a la universitat.
 
3. Formació per a graduats universitaris. Una vegada finalitzats els estudis universitaris tens moltes opcions d'especialització gràcies als màsters i postgraus. Aquest tipus de formació et permetrà orientar-te en algun aspecte de la gestió, com ara la internacionalització, el màrqueting, l'assessorament jurídic, l'administració d'empreses TIC…
 
4. Formació per a treballadors en actiu. Molts professionals tenen llocs de treball de responsabilitat en empreses sense haver rebut la formació específica corresponent. Els MBA, els seminaris, els cursos i la formació bonificada són els més adequats per a aquest perfil, ja que permeten afegir coneixements a les competències adquirides durant l'exercici professional.
 
5. Formació per a titulats en MBA. Aquestes persones tenen una bona formació de base, probablement la més específica per ocupar un lloc de treball relacionat amb la gestió d'empreses. La nostra recomanació és que estiguis al corrent de les últimes novetats i tendències del sector i potenciïs les teves competències i la formació contínua (RSC, recursos humans, etc.).
 
Totes aquestes propostes són intercanviables i, per tant, pots accedir-hi per vies diferents. Encara no n'estàs segur? Orienta't!

Deixa el teu comentari