Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Domina les últimes tendències d'estètica, maquillatge i imatge personal

Article d'opinió


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Redacció d'Educaweb
El sector de l'estètica, del maquillatge i de la imatge personal no es limita al maquillatge i a la perruqueria; consisteix a donar resposta a les necessitats d'imatge personal d'homes i dones.
 
T'interessa la imatge personal i ets una persona sociable i detallista? T'agradaria treballar en perruqueries, en establiments termals o balnearis, en centres de massatge, en empreses de cosmètica, en la televisió o en el cinema…?

Com s'accedeix als cursos oficials d'estètica?

La formació professional t'ofereix opcions diferents per formar-te, en funció del títol que tinguis:
 
Títol de l'ESO. Pots cursar aquests cicles formatius de grau mitjà: tècnic en estètica i bellesa; tècnic en perruqueria i cosmètica capil·lar i tècnic en caracterització. Si no disposes del títol de l'ESO, has de tenir més de 17 anys i presentar-te a la prova d'accés als cicles formatius o bé aprovar el curs d'accés a CFGM. També pots accedir-hi si has cursat un altre cicle formatiu de grau mitjà.
 
Títol de batxillerat. Pots triar entre el títol de tècnic superior en estètica integral i benestar, el de tècnic superior en estilisme i direcció de perruqueria o el de tècnic superior en assessoria d'imatge personal i corporativa, entre d'altres. Podràs accedir-hi si has acabat qualsevol modalitat de batxillerat, si tens 18 anys, un cicle de grau mitjà i fas les proves o el curs, o bé si provens d'un altre cicle formatiu de grau superior.
 
Sense titulació. En el cercador de cursos d'Educaweb trobaràs una gran varietat de cursos especialitzats.

Les últimes tendències d'estètica, maquillatge i imatge personal; forma't!

Els professionals de l'estètica han de ser capaços de dur a terme tasques diverses i heterogènies (per exemple, han de combinar coneixements de maquillatge, perruqueria, depilació, cura de la pell, etc.) i, a més, han d'estar permanentment actualitzats.
 
En primer lloc, cal que dominis les competències transversals més demanades en el mercat laboral. Per a una persona professional del sector és imprescindible tenir habilitats com aquestes: l'orientació al client, el bon tracte, l'empatia i la capacitat de comunicació.
 
En segon lloc, el sector de la imatge personal sempre ofereix novetats pel que fa a tècniques i productes, i per això resulta fonamental reciclar-se i formar-se contínuament. Tot seguit tens una selecció d'algunes de les tècniques i tractaments de bellesa que seran tendència aquest 2015. Si vols destacar, et recomanem que reciclis la teva formació i estiguis al corrent de totes les novetats.
 
- Vinoteràpia. És un tractament de bellesa que consisteix a aprofitar les propietats antioxidants del vi per millorar l'aparença de la pell. Aquesta tècnica de massatge es duu a terme en balnearis, establiments termals i centres de massatge.

-  Extensions de pestanyes. L'objectiu d'aquesta tècnica és millorar l'aparença dels ulls per mitjà d'una implantació d'extensions damunt les pestanyes naturals. Es tracta d'un procés complex, diferent de la implantació de pestanyes postisses, i, per tant, requereix que l'apliquin professionals qualificats amb molta precisió. Si domines aquesta tècnica podràs treballar en centres de bellesa.

-  Estètica integral. Una de les tendències més interessants són els tractaments que conceben l'estètica d'una manera integral, és a dir que combinen tractaments de bellesa amb un coneixement més profund de la salut i la fisiologia del cos. Els professionals d'aquest àmbit han de tenir nocions de cosmetologia, nutrició, fisioteràpia, etc.

-  Tanatoestètica. La tanatoestètica és la tècnica de conservació i agençament d'un cadàver per millorar-ne l'aspecte. Per a aquesta feina cal ser una persona hàbil, acurada i respectuosa amb el difunt. Es tracta d'una professió que disposa d'unes perspectives laborals molt bones; en aquest cas, existeixen molts cursos a la teva disposició per especialitzar-te.
Deixa el teu comentari