Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Selectivitat 2015: informa't dels canvis de la LOMCE

Article d'opinió

  • 05/05/2015

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Redacció d'Educaweb
El proper mes de juny començaran els exàmens de la Selectivitat. Si has acabat el Batxillerat o un cicle formatiu de grau superior, tens menys d'un mes per estudiar les matèries i triar el grau i el centre.
 
Aquest any, la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) no afectarà la Selectivitat, però sí que es preveuen canvis per al 2017.

Com s'accedirà a la universitat amb la LOMCE?

El mes d'abril passat, el Ministeri d'Educació va fer públiques les característiques generals de les revàlides que estableix la LOMCE. Des que es va aprovar la llei, es preveu que la Selectivitat vagi desapareixent com a requisit d'accés als estudis de grau. Les universitats seran les que ho decidiran, tenint en compte diversos criteris i procediments de valoració (proves incloses).
 
A més dels requisits de les universitats, els estudiants de Batxillerat hauran de superar una prova quan acabin aquests estudis, que s'aplicarà per primera vegada el 2017 i inclourà 350 preguntes de tipus test amb quatre respostes per triar.
 
Les preguntes es dividiran en tres blocs: el primer n'inclourà 200 sobre les matèries troncals; el segon contindrà 100 preguntes sobre matèries optatives, i el tercer, 50 sobre les específiques escollides per l'alumnat.
 
L'esborrany de llei presentat estableix que per obtenir el Batxillerat caldrà aprovar-ne l'avaluació final i aconseguir una qualificació final d'aquesta etapa «igual o superior a 5 punts sobre 10». El 60% d'aquesta nota correspondrà a «la mitjana de les qualificacions numèriques obtingudes en cadascuna de les matèries cursades durant el Batxillerat». Les proves externes podran ser aplicades i qualificades per professors que no pertanyin a la funció pública. Els alumnes podran repetir l'examen en una altra convocatòria, amb la finalitat d'apujar la nota o de treure el mínim que es requereix.
 
Pel que fa als estudiants que vulguin accedir a un grau des d'un cicle formatiu de grau superior, les universitats n'establiran els procediments d'admissió. Les universitats públiques hauran de publicar els requisits, el funcionament i les dates dels exàmens d'admissió, amb un curs d'antelació com a mínim.

Continues tenint dubtes i no saps com resoldre'ls? Envia la teva pregunta concreta al Servei d'Orientació Online d'Educaweb i les orientadores professionals et respondran, aproximadament, en el termini de 48 hores.

La nota de tall més alta del 2014: el doble grau de Física i Matemàtiques

Per accedir a un grau universitari necessites la nota mitjana del Batxillerat i la nota de la Selectivitat. Si ja saps la nota del Batxillerat… Què has d'obtenir en la Selectivitat per poder fer la carrera que vols? A Educaweb trobaràs la fórmula per calcular-ne la nota mitjana, els paràmetres de ponderació i les notes de tall.
 
Si tu també creus que Medicina és la titulació universitària que té la nota més alta, has de saber que la situació va canviar el 2014; la nota de tall més alta va ser per al doble grau de Física i Matemàtiques, de la Universitat de Sevilla, amb un 13,263. Aquesta mateixa titulació requeria un 12,741 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i un 13,04 a la Universitat Complutense de Madrid (UCM).

Deixa el teu comentari
Veure comentaris