Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Màsters oficials: descobreix la formació que necessites

Article d'opinió

  • 16/06/2015

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Redacció d'Educaweb
Durant els mesos de juny i juliol s'obren els terminis de matriculació per als màsters oficials. Si penses cursar un màster oficial, ara és el moment de recopilar-ne tota la informació i començar el procés de preinscripció.

Orientar-se entre la varietat d'oferta de màsters oficials

El nombre d'alumnes que s'inscriuen en els màsters oficials ha augmentat durant els últims anys. Les dades facilitades per l'INE mostren que es van matricular 108.433 alumnes, un 29,5% més que el curs anterior. D'aquests estudiants, 8 de cada 10 alumnes van triar una universitat pública.
 
Actualment, l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) ha valorat més de 3.000 màsters universitaris a tot l'Estat espanyol, una xifra que se suma als màsters i postgraus no oficials que ofereixen les universitats i a l'oferta internacional. Davant aquesta varietat és difícil triar el màster més adequat, i per això l'orientació és imprescindible per situar-se i escollir bé.
 
En les seccions d'Educaweb trobaràs consells per triar el màster més apropiat. A més, si continues tenint dubtes, pots enviar la teva consulta al servei d'orientació gratuït d'Educaweb.
 
Encara no tens clar si t'interessa cursar un màster oficial? Montserrat Oliveras, orientadora i directora d'Educaweb, et dóna cinc motius perquè et decideixis:
 
1. Especialització. L'objectiu del màster oficial és oferir una especialització professional o acadèmica a l'estudiant o la iniciació en activitats de recerca. En funció del títol i de la disciplina escollits, un màster oficial afavoreix el desenvolupament professional científic, tècnic, humanístic i artístic.
 
2. El perfil de l'alumnat. En un màster coincideixen estudiants amb un perfil multidisciplinari. És molt enriquidor compartir una aula amb persones que tenen titulacions, currículums i trajectòries professionals diferents, amb experiència laboral o sense, alumnes internacionals, que provenen d'altres centres universitaris…
 
3. La dinàmica, el format i la metodologia. Quan es tria un màster cal verificar que la proposta i les activitats siguin atraients, motivadores, dinàmiques, que disposin de metodologies col·laboratives o que s'adaptin a les necessitats. Les universitats en són conscients i treballen per oferir màsters atractius.
 
4. La mobilitat internacional. No trobes el màster que busques? Amplia horitzons i busca entre l'oferta internacional. Si t'agradaria viure una experiència a l'estranger però no t'atreveixes a cursar un màster, consulta la formació que s'imparteix a casa nostra però que ofereix la possibilitat de fer estades i pràctiques a l'estranger.
 
5. La millora de l'ocupabilitat. Un estudi de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (Aqu) posa de manifest que el 86% dels titulats de màster a Catalunya tenen feina dos anys després d'haver acabat els estudis.

Estudiar un màster oficial a l'estranger

La demanda d'estudis a l'estranger s'ha incrementat els últims anys. Segons l'Enquesta sobre la mobilitat internacional dels estudiants (2014), publicada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), 462.300 joves de 18 a 34 anys van fer una part dels estudis a l'estranger (10,4%).
 
Quan una persona es planteja estudiar un màster a l'estranger cal que disposi de la màxima informació possible per prendre la decisió, tenint en compte què pot aconseguir i esperar de l'experiència. Educaweb i DEP Institut han elaborat la Guia pràctica per estudiar a l'estranger, un llibre que inclou informació completa i exhaustiva sobre tot el que cal saber per estudiar a l'estranger i planificar el futur laboral.
 
Aquesta guia, editada per Planeta, conté informació de 129 universitats de referència internacional, els 786 estudis universitaris més destacats, agrupats en 23 sectors professionals, i les ciutats universitàries de 26 països. A les fitxes dels màsters pots trobar dades útils, com ara l'idioma del curs, els requisits d'accés, la durada i el preu.
Deixa el teu comentari
Veure comentaris