Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Participa a la Festa de l'Orientació! Envia el teu projecte

Notícia


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Educaweb ha convocat la 8ª edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional, amb l'objectiu de visibilitzar els projectes, materials i experiències que es realitzen a l'Estat i fomentar la creativitat en el disseny de propostes d'orientació.
 
Qui pot participar-hi?
 
Poden presentar-se al certamen professionals individualment (orientadors professionals, tutors, professors, mestres, pedagogs, psicopedagogs, psicòlegs, etc.) o bé, institucions, centres educatius i organitzacions que hagin desenvolupat o estiguin desenvolupant un projecte d'orientació acadèmica i/o professional.
 
Segons les dades recollides per Educaweb i publicades a l'article "Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional: un espai per al reconeixement de l'activitat orientadora", dins l'anuari "Observatori de polítiques educatives locals" publicat per la Diputació de Barcelona, el 56,6% dels projectes presentats en aquests anys de trajectòria pertanyen a la Categoria A, projectes elaborats per institucions.
 
Aquesta dada fa pensar que les institucions, centres i organitzacions estan apostant per incorporar l'orientació a les seves pràctiques, creant projectes específics d'orientació amb una intencionalitat definida i destinant recursos humans i materials al seu desenvolupament i implementació. Pel que fa a la participació dels professionals individualment, la xifra del 39,1% mostra el caràcter emprenedor de molts professionals, que creen projectes d'orientació, fins i tot dins de les organitzacions en les que treballen.
 
Com ha de ser els projectes?
 
Els projectes han de tenir com a objectiu l'orientació acadèmica i professional com un procés d'acompanyament en la presa de decisions al llarg de tota la vida. Els originals presentats tracten temes com l'orientació com a tasca preventiva del fracàs escolar, l'orientació com a procés per al disseny d'una trajectòria formativa o professional, orientació dirigida a col·lectius específics, TIC i orientació, etc.
 
Una de les principals característiques dels projectes guanyadors és que presenten iniciatives transversals dirigides a diferents perfils d'usuaris i a diferents edats. Més d'un 70% de les propostes es dirigeixen a joves d'entre 14 i 18 anys; un 59,5% s'encaminen a joves entre18 i 25 anys i un 47,2% a joves entre 25 i 35 anys.
 
Fins quan tinc temps?
 
El termini de lliurament dels originals acaba el 30 de juny de 2015 a les 24.00h. Pots descarregar-te les bases aquí o demanar més informació: premis@educaweb.com
 
Deixa el teu comentari