Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Infermeria: una de les professions més completes del sector sanitari

Article d'opinió

  • 22/09/2015

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
T'apassiona ajudar les persones? El grau d'Infermeria et formarà per a una de les feines més completes que hi ha en la branca de la sanitat i les ciències de la salut. Els infermers i les infermeres han de tenir una gran vocació, solidaritat i paciència, a més d'una sòlida formació especialitzada.
 
En aquest especial explicarem tot el que has de saber per accedir al grau universitari d'Infermeria i fer realitat el teu somni.

Com accedeixo al grau? Informa't de totes les opcions!

Per estudiar el grau d'Infermeria tens diverses opcions. Si vols entrar-hi directament des del Batxillerat, necessites superar la selectivitat amb una nota de tall que es trobi entre el 5,000 i l'11,723 (del curs 2014-2015), en funció de la universitat a la qual vulguis anar. Per consultar totes les notes de tall, fes un clic aquí.
 
Des d'un cicle formatiu de grau superior i, un cop acabat, pots accedir al grau. En funció de la teva nota mitja hauràs de presentar-te a les assignatures específiques de selectivitat. Al canal de YouTube d'Educaweb t'expliquem quina és la millor manera d'aconseguir-ho.
 
Si tens més de 25 anys has de fer una prova d'accés, que s'estructura en una fase general i una fase específica. En la fase específica cal que t'examinis de dues matèries relacionades amb la branca de coneixement de la carrera (en aquest cas, biologia, química, física o matemàtiques).  Finalment, les persones majors de 45 també poden presentar-se a un examen específic. Informa't de les dates i dels requisits a les universitats i als centres de formació per a adults.

Què faré com a professional de la infermeria?

Un infermer o una infermera no tan sols porta a terme la cura física del pacient, sinó que també té en compte el seu estat psíquic i social. Per això, ha de disposar d'un ampli coneixement mèdic i humanista. En el grau d'Infermeria s'exercita la formació científica, reflexiva i empàtica.
 
Després d'haver cursat el grau pots continuar els teus estudis per especialitzar-te o combinar els coneixements amb altres camps de la sanitat, com ara la pediatria, l'oncologia, la cirurgia, etc.
 
Les funcions d'aquest professional varien segons l'àmbit en què treballa; per exemple, en l'hospitalari, les activitats es concentren a atendre les necessitats bàsiques i aplicar cures per reduir els danys provocats per les malalties, i en un centre de recerca, un infermer o una infermera treballarà col·laborant amb altres membres de l'equip. De manera transversal, la majoria duen a terme tasques administratives.

En quins llocs podré treballar?

Les sortides professionals tenen relació amb la feina en hospitals, clíniques i  en centres sanitaris públics o privats, tot i que aquesta carrera n'ofereix moltes més. Algunes institucions i centres educatius requereixen personal d'infermeria, i en laboratoris (per a la presa de mostres de proves) i residències de la tercera edat, també. A més, és possible combinar aquesta professió amb la cooperació internacional, tot col·laborant amb organitzacions no governamentals (ONG).

Ja tinc el títol… On busco feina?

La primera opció és adreçar-se al Consell General de Col·legis Oficials d'Infermeria d'Espanya o bé al col·legi de la comunitat autònoma on vius. A més de fer-te membre d'un col·legi i d'accedir a formació continuada, t'informaran de les opcions laborals en empreses privades i de les convocatòries d'oposicions per treballar en centres públics de salut.
 
Una altra opció són les pàgines web especialitzades, com ara Infojobs, les consultores de recursos humans com Adecco o els portals especialitzats en el sector de la infermeria, com ara SaludEmpleo.
 
Ara bé, si el que vols és treballar a l'estranger, a més d'assessorar-te en els col·legis professionals pots consultar les pàgines d'ocupació del país que t'interessi. Per exemple, a Anglaterra hi ha la pàgina web governamental NHS Jobs, en què es publiquen totes les ofertes del sector.
Deixa el teu comentari