Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Veterinària: una professió amb una taxa d'ocupació del 80%

Article d'opinió

  • 03/11/2015

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
Actualment, els estudis de veterinària tenen molt bones perspectives laborals. Segons l'Enquesta de població activa (EPA), elaborada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), els professionals d'aquest sector tenen una taxa d'ocupació del 80,48%. Aquest percentatge situa els veterinaris en la quarta posició dels titulats amb menys atur, precedits pels matemàtics, els serveis de seguretat i els advocats.
 
Les xifres que et donem no t'han convençut prou? Continua llegint aquest article i descobriràs que els estudis de veterinària poden preparar-te per a una professió de la branca sanitària.

Vull estudiar Veterinària; per on començo?

1. En primer lloc, respon les preguntes següents: T'agraden els animals? Tens vocació per les professions de l'àmbit sanitari? Ets bo en ciències? T'interessen la recerca i l'observació i tens pensament crític? Si les respostes són afirmatives, enhorabona; aquest pot ser l'inici de la teva carrera professional.
 
Un veterinari ha de sentir, abans que res, vocació per aquest ofici, perquè no tan sols es tracta d'estar en contacte amb el vessant més afectiu dels animals, sinó de ser capaç d'actuar davant les situacions de malaltia, prevenció i cura.
 
2. El segon pas és conèixer amb profunditat els diferents camps del sector professional (sanitari, científic, control de malalties, etc.) i dirigir la teva formació i trajectòria envers el que sigui més motivador per a tu.
 
3. Per ser veterinari has de cursar el grau de Veterinària. Per accedir-hi, has d'aprovar el Batxillerat i la selectivitat, i obtenir una nota de tall superior a 10 en la majoria de les facultats. També pots accedir-hi després d'haver cursat un cicle formatiu de grau superior de la branca sanitària. Si vius a prop de Barcelona o de Madrid, tens sort; la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universidad Complutense de Madrid (UCM) s'inclouen en el rànquing QS de les 50 millors universitats mundials per estudiar aquest grau. La UAB hi ocupa la posició 23 (83,4 de puntuació), i la UCM, el 50 (75,1 de puntuació).
 
Però el grau no és l'única opció formativa per treballar en aquest àmbit. També pots estudiar el cicle formatiu de grau superior de Ramaderia i assistència en sanitat animal, que et proporcionarà les eines per treballar, juntament amb el veterinari, en la planificació i la producció ramaderes i en l'assistència sanitària a animals en clíniques veterinàries.
 
4. A més de la formació professional hi ha altres cursos que contribuiran a especialitzar-te; en són exemples el curs d'auxiliar tècnic veterinari, el curs d'urgències i quiròfans, la formació sobre control i transport d'animals i de reproducció animal, la formació en animals exòtics i la formació per exercir de cuidador de parcs zoològics.

Quines sortides professionals té un veterinari?

La primera professió relacionada amb els estudis de veterinària és la de metge en una clínica, però sabies que el veterinari pot treballar en altres àmbits?
 
A més de poder treballar en una clínica com a metge o cirurgià, també pots dedicar-te al control sanitari i a la producció d'animals en ramaderies, granges, granges aqüícoles i piscifactories. Una altra tasca correspon a la higiene i la inspecció dels aliments d'origen animal (per exemple, en escorxadors, mercats, indústries alimentàries, etc.). Un veterinari també pot treballar en laboratoris d'enginyeria genètica i bioalimentació.
 
Finalment, com a veterinari pots viatjar arreu del món. En molts indrets es busca personal capacitat per traballar en zoològics i reserves d'animals, garantint unes condicions óptimes per als animals.. Algunes ONG, com ara Veterinaris sense Fronteres, busquen voluntaris per treballar amb animals en territoris diferents, per guarir-los, tenir-ne cura i proporcionar-los un nivell de vida millor.


 
Deixa el teu comentari