Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Gestió i direcció d'empreses: una aposta segura

Article d'opinió

  • 27/01/2016

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
La gestió o administració i direcció d'empreses és un dels sectors més sol·licitats i més ben pagats del mercat laboral. Per això, si vols destacar-hi, has de tenir una bona base formativa en economia, ètica i tecnologia. A més, com en qualsevol àmbit, has de disposar d'uns bons coneixements lingüístics (els professionals recomanen que cal saber, com a mínim, dos idiomes a part del propi) per poder ressaltar.
 
En aquest especial et guiem perquè, després d'acabar el grau de Gestió i direcció d'empreses, sàpigues quin àmbit d'especialització s'adapta més als teus coneixements i interessos.

Especialitza't en gestió d'empreses en funció dels teus interessos

La Gestió i direcció d'empreses és una carrera de la qual pots especialitzar-te en diversos sectors. Dins d'un organigrama empresarial pots ocupar un lloc de treball en màrqueting, assessoria, direcció general, consultoria econòmica, comptabilitat, gerència, etc.
 
Amb el títol de l'ESO pots accedir als cicles formatius de grau mitjà en activitats comercials i de tècnic en gestió administrativa. Amb el Batxillerat tens accés a l'educació superior; pots matricular-te en un cicle formatiu de grau superior d'Administració i finances o bé aprovar la selectivitat i accedir al grau en Administració d'empreses i gestió de la innovació, en Administració i direcció d'empreses i en Gestió d'empreses, entre d'altres.
 
Si ja has estudiat un grau relacionat amb la gestió i la direcció d'empreses i vols especialitzar-te, hi ha moltes opcions de postgraus, màsters i MBA. Per als professionals que ja s'han iniciat en el món laboral però volen reciclar-se pel que fa a formació poden accedir a MBA, seminaris, cursos i formació bonificada.
 
A part dels sectors de la banca i financers, si et formes en la gestió d'empreses t'obrirà les portes de molts més àmbits. Te'n presentem tres exemples:
 
- Sector cultural. Si t'interessa desenvolupar la carrera professional en aquest sector, existeixen dobles graus d'ADE i Humanitats o cultura. Amb aquest grau podràs ampliar la teva òptica cultural, artística i antropològica, combinada amb una formació empresarial. Podràs treballar en àrees de gestió cultural, comunicació d'institucions culturals, en ONG, en la direcció de museus, en projectes socials, etc.
 
- Sector turístic. Si prefereixes especialitzar-te en turisme, podries treballar en Direcció i gestió hotelera, en institucions públiques o privades, en la gestió de destinacions turístiques, en la direcció d'agències de viatges, etc. Forma't en centres especialitzats i millora les teves competències en idiomes, ja que són la clau en aquest àmbit.
 
- Sector educatiu. Les organitzacions educatives progressen quan aconsegueixen detectar els seus errors, esbrinar-ne les causes i prendre decisions en conseqüència. En aquest context, un bon gestor de centre educatiu ha de ser una persona amb formació específica. Per tant, si t'especialitzes en Administració i direcció d'institucions educatives pot ser molt útil si creus que el teu futur laboral pot girar entorn del món educatiu. Pots formar part de l'equip directiu d'un centre, gestionar-ne les activitats extraescolars o treballar en un departament de formació i selecció de personal, entre altres especialitzacions.

Lidera la teva especialització per liderar el teu futur laboral

Segons un estudi de Human Age Institut, "la capacitat per treballar en equip, el lideratge, les habilitats relacionals i de comunicació i l'habilitat per prendre decisions" són algunes de les competències més importants per al desenvolupament laboral.
 
Cal tenir en compte que una formació transversal és molt útil en qualsevol ocupació, sobretot per a les feines relacionades amb la gestió d'empreses. Per a Oriol Amat, catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, "un directiu que tingui una bona base en matèries com la filosofia, la psicologia o la sociologia, per exemple, possiblement estarà més ben preparat per fer front als reptes amb què es trobarà. Les matemàtiques i altres matèries tècniques són fonamentals, però per si mateixes poden ser insuficients per resoldre la majoria de les situacions complexes."
 
A més de les competències i d'una formació transversal, has d'estar al corrent de les tendències del sector. En aquest sentit, els coneixements relacionats amb la responsabilitat social corporativa (RSC), les noves tendències en recursos humans, una òptica global i ètica i els valors són fonamentals.


Deixa el teu comentari