Vols ser un professor innovador? Forma't!

Redacció d'Educaweb
03/02/2016

L'estudi «Bon dia, creativitat», fet per la Fundación Botín i un grup d'experts internacionals el 2012, posa de manifest que l'ús de metodologies didàctiques creatives i artístiques a l'aula fa augmentar un 17,6% les probabilitats que l'alumnat cursi estudis superiors i fa disminuir un 10% la possibilitat de desocupació.
 
Vols ser un docent innovador? En aquest especial trobaràs formació contínua per al professorat. Informa-te'n!

Lideratge pedagògic: forma't per gestionar un centre educatiu

El lideratge d'un centre educatiu és clau per a l'èxit escolar. Així ho manifesta Beatriz Pont, directora del projecte «Millorant el lideratge educatiu» de l'OCDE, quan afirma que «l'evidència empírica i els resultats dels estudis realitzats en països de l'OCDE demostren el paper important que exerceix el lideratge en la millora dels resultats escolars».
 
Els gestors dels centres educatius necessiten formació contínua? Els experts creuen que sí, que és imprescindible. Alberto del Pozo, exdirector general de Professorat i Personal de Centres Públics del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, considera que «no només necessiten formació en gestió, organització i direcció, sinó que sobretot han de disposar de competències professionals directives i de lideratge. Els responsables de la direcció i la gestió dels centres han d'aconseguir un perfil adequat de competències per a l'exercici professional que n'acreditin la idoneïtat».
 
Així, doncs, la formació en gestió d'equips, comunicació i màrqueting educatiu, lideratge i la formació de formadors és molt important per dirigir amb èxit un centre.

Vols innovar a l'aula? Forma't en noves metodologies didàctiques

Per ser professor es requereix formació bàsica i formació contínua. Un docent que treballa en un centre educatiu ha de tenir el grau d'Educació Primària o el grau d'Educació Infantil, el títol de tècnic superior en Educació Infantil o bé una altra titulació universitària més el màster de Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes e Secundària.
 
Quan un docent es planteja com ha d'impartir una matèria, ha de triar la metodologia més adequada. Cal emprar una metodologia tradicional o innovadora? És apropiat combinar-les totes dues? Es pot reproduir una experiència d'èxit duta a terme per un altre docent?
 
Si no saps per on començar, aquí tens alguns exemples de metodologies innovadores:
Aquest és un aperitiu del món de la innovació educativa. Atreveix-te a investigar, posa't al dia i aprofita les oportunitats per millorar. Et recomanem que ampliïs la informació amb el monogràfic de Didàctica i noves metodologies d'aprenentatge.
Categories
Comentar
Nom
Correu (No es mostrarà)
Títol
Comentari Límit 500 caràcters. Només pots introduir text sense format HTML.
He llegit i accepto la política de privacitat
Subscriu-te a les nostres publicacions
Cursos Relacionats
El més Llegit
El més nou