Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Especialitza't en estètica, maquillatge i imatge personal

Article d'opinió

  • 15/03/2016

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacción de Educaweb
Ets un professional de l'estètica, el maquillatge i la imatge personal? T'agradaria aprendre més coses sobre aquest sector? Hi ha moltes fires i salons a tot el país als quals poden assistir tant clients com professionals per conèixer les últimes tendències del mercat.
 
Estàs començant a estudiar l'i no saps quina branca de l'estètica t'agrada més? T'ajudem a entendre diferents sectors perquè descobreixis quin s'adapta millor als teus coneixements i competències.
 
Visita la fira de cosmètica i bellesa més propera al lloc on vius
 
Si t'agradaria treballar com a professional de l'estètica o el maquillatge, una bona manera de parlar amb professionals i viure l'ofici de ben a prop és assistint a fires i salons d'estètica. Et facilitem una agenda de diferents esdeveniments que se celebraran a l'Estat els propers mesos. Que no se t'escapin!
 
12-14 de març (Alacant). Tens una cita al 25è Saló d'Estètica, Cosmètica, Bellesa i Perruqueria i al 24è Congrés Nacional d'Estètica en el Jesal-Extetic 2016.  
 
22-24 d'abril (Madrid). Aquest mes se celebra el Madrid Beauty Days a Fira de Madrid. Podràs assistir a ponències i demostracions i visitar diferents estands de remodelació corporal, cura de la pell, rejoveniment facial, problemes circulatoris, dietètica i nutrició, exercici físic, etc.
 
7-9 de maig (Barcelona). Cosmobelleza és una fira de tres dies que proporciona al professional una visió de les novetats del sector. Podràs assistir a workshops, conferències, tallers i a les diferents parades dels expositors.
 
8 de juny (Barcelona). Beauty Cluster organitza el primer fòrum de cosmètica natural el proper mes de juny. S'adreça a professionals del sector, empresaris i directius que vulguin informar-se de la cosmètica natural, tant si ja treballen en aquest àmbit com si volen iniciar-s'hi. També podran assistir-hi mitjans de comunicació que vulguin conèixer el tema de primera mà.
 
Especialitza't en un sector que s'adapti a les teves competències
 
Maquillador de televisió, assessor d'imatge, esteticista, perruquer… Hi ha moltes opcions per als professionals de l'estètica, però no totes requereixen els mateixos coneixements o competències. Si encara no saps quina s'adapta millor a tu, fixa't en el resum d'algunes especialitats perquè puguis orientar-te. Recorda't de consultar l'oferta de cursos existent!
 
Estètica integral. Una de les tendències més interessants són els tractaments que conceben l'estètica d'una manera integral, és a dir que combinen tractaments de bellesa amb un coneixement més profund de la salut i la fisiologia del cos. Els professionals d'aquest àmbit han de tenir nocions de cosmetologia, nutrició i fisioteràpia per poder fer tractaments estètics, massatges, tècniques electroestètiques, etc. Permet treballar en salons de bellesa, spas i balnearis, hospitals i centres geriàtrics, clíniques d'estètica, etc.
 
Assessoria d'imatge personal. Aquests professionals no tan sols es dediquen a donar consells sobre la manera de vestir, sinó que ofereixen una òptica general d'estilisme, maquillatge i perruqueria. La persona que es dedica a assessorar els seus clients ha de tenir molta capacitat de comunicació i d'empatia, ja que s'encarrega d'expressar mitjançant el físic allò que ajuda el client a potenciar les seves qualitats. És molt important saber el que cal dir a la persona que s'assessora i la manera de fer-ho.
 
Maquillatge en cinema i/o televisió. El maquillador de cinema i televisió ha de tenir molts coneixements interdisciplinaris. Treballarà amb models, actors i cantants, per a la qual cosa haurà de tenir nocions de càmera i llum per dur a terme la feina a la perfecció. La formació és molt important per especialitzar-se en caracterització, ja que es treballa amb pròtesis, postissos, perruques i maquillatges especials.
 
Bellesa i cosmètica natural/alternativa. Si tens consciència mediambiental i t'interessen els productes ecològics i sostenibles, probablement has d'especialitzar-te en la cosmètica alternativa. Hi ha diferents teràpies i tractaments naturals en què els productes utilitzats no solen tenir components químics, no són nocius per a la pell ni han estat provats amb animals. Avui dia, molta gent té interès en la cosmètica i els tractaments estètics naturals. La societat està més conscienciada pel que fa al medi ambient i té més informació de com poden ser de perjudicials alguns components químics, sobretot per a persones amb al·lèrgies, bebès i embarassades.
 
Deixa el teu comentari