Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El professorat català es formarà per detectar el radicalisme

Notícia

El Departament d'Ensenyament ha preparat materials per facilitar la reflexió i la discussió sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
El curs escolar 2017-2018 ha començat marcat pels terribles atemptats ocorreguts a Barcelona i Cambrils el passat 17 d'agost. La consellera del Departament d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha anunciat l'aplicació d'una sèrie de mesures per prevenir, detectar i actuar davant possibles casos de radicalització islàmica durant la presentació del curs escolar. En concret, n'ha esmentat tres:
   
  • L'ampliació al professorat de la formació que fins ara rebien els directius dels centres educatius sobre aquest tema;
 
  • L'elaboració de materials de suport per reflexionar i debatre a l'aula sobre els atacs produïts aquest estiu.

El protocol de prevenció, detecció i intervenció de la radicalització és el tercer en matèria de convivència fruit de la col·laboració entre Ensenyament i els Mossos d'Esquadra. En 2011 es va elaborar el Protocol de prevenció, detecció i intervenció de l'alumnat susceptible de formar part dels Nous Grups de Joves Organitzats i Violents (NGJOV); i el 2014, el Protocol de prevenció, detecció i intervenció de situació d'odi i discriminació.


 
Deixa el teu comentari