Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya promourà la creació del Dia de la Pedagogia

Novetat Educaweb

La iniciativa s'emmarca dins de la jornada que tindrà lloc el 17 i 18 de novembre a Barcelona


  • Valora

Redacció d'Educaweb
Novetat Educaweb

[ACTUALITZACIÓ: La jornada esmentada en aquesta notícia s'ha ajornat sine die]

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) ultima els preparatius per a la celebració de la I Jornada de Pedagogia Universitats-COPEC, la sisena del col·legi, que se celebrarà els propers 17 i 18 de novembre sota el lema Projecció de la Pedagogia a la societat del segle XXI. L'objectiu d'aquest esdeveniment, emmarcat en el XV aniversari de l'entitat, consisteix a reflexionar i debatre sobre el paper de la pedagogia, així com compartir bones pràctiques en els tres àmbits en què es mouen els professionals del ram: educatiu, social i empresarial.

En aquest context està previst que s'iniciï el procés per crear el Dia de la Pedagogia a nivell català, "com un primer pas per seguir promovent-i reivindicant a tots els nivells, superant les etapes geogràfiques si fos el cas, o bé presentant directament des la Federació Europea dels Professionals de la Pedagogia a nivell europeu i seguir fins arribar a l'estatus mundial i internacional ", explica la presidenta de COPEC, Rosa Rodríguez.

La màxima representant de la institució ha explicat que actualment s'estan dissenyant les accions a desenvolupar, que passaran en primer lloc per "buscar la complicitat i l'adhesió de la comunitat pedagògica a nivell català", ja que es persegueix que sigui un "projecte compartit i socialitzat entre tots els sectors compromesos amb la pedagogia "

Aquest objectiu encaixa perfectament amb la Declaració Social de la Pedagogia, document impulsat i signat per COPEC i la Societat Catalana de Pegagogia al juny d'aquest any i que també es presentarà en societat durant la jornada de novembre.

Amb la finalitat d'impulsar la Pedagogia i, més concretament, l'orientació acadèmica i professional, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya i Educaweb van signar un conveni de col·laboració el passat mes de juliol.