Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Quines són les millors universitats "joves" del 2022?

Notícia

La Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Vic y la Universitat CEU San Pablose es posicionen entre les 150 millors del rànquing de Times Higher Education, que analitza les universitats menors de 50 anys

  • Temps de lectura 4 mins

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció de Educaweb
Contingut

Les universitats catalanes joves, entre les 200 millors del món del seu mateix rang
5 universitats europees, entre les millors universitats més joves del món
 
Tres universitats catalanes amb menys de 50 anys de trajectòria es posicionen entre les 150 millors del món, segons el Times Higher Education Young University Rankings 2022. Es tracta de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Vic.
 
La Universitat Pompeu Fabra (UPF), fundada el 1990, lidera el rànquing de les millors universitats joves d'àmbit nacional i ocupa la setzena posició a escala mundial amb una puntuació de 62,4. De les cinc dimensions que analitza la classificació, la UPF obté la següent qualificació: cites publicades (94,2 punts), internacionalització (66,8), investigació (51,3), transferència del coneixement (47,8) i docència (43,2).
 
A més, la UPF ha estat l'única institució universitària espanyola que durant les 11 edicions del Times Higher Education Young University Rankings s'ha mantingut nou vegades entre les posicions 10 i 17.
 
Per la seva banda, la Universitat Ramon Llull (URL), fundada el 1990, ocupa el segon lloc entre les universitats més joves del món en l'àmbit nacional i la posició 121 a escala mundial, amb una puntuació general de 44,9. Destaca sobretot a les cites publicades (82,0) i a l'indicador perspectiva internacional (65,9), mentre que la puntuació és menor en ingressos de la indústria o la transferència de coneixement (38,1), ensenyament (24,5) i investigació (23,6).
 
La tercera millor universitat jove nacional és la Universitat de Vic (UVic), que va començar la seva activitat el 1997. Aquesta institució universitària ocupa el lloc 131 de la classificació global amb 44,9 punts. Entre els indicadors del rànquing la seva puntuació és la següent: cites (90), perspectiva internacional (60,3), ingressos de la indústria (37), ensenyament (21,6) i investigació (17,5).
 
L'única universitat madrilenya que aconsegueix ubicar-se al Top150 de les universitats més joves i millors del planeta és la Universidad CEU San Pablo, que ocupa el quart lloc en l'àmbit nacional i el 136 del món, amb una puntuació de 43,8.

Les universitats catalanes joves, entre les 200 millors del món del seu mateix rang

En general, les universitats catalanes han destacat al Times Higher Education Young University Rankings perquè n'hi ha sis que s'ubiquen al Top 200.
 
A més de la UPF, la URL i la Universitat de Vic, destaquen la Universitat Rovira i Virgili (URV), a la quarta posició de la classificació nacional i a la 164 de la global; la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), a la cinquena d'Espanya i a la 172 a escala mundial; i la Universitat de Girona (UdG), que ocupa la sisena posició nacional i la 190 a escala internacional.
 
Et mostrem, a  continuació, quines universitats joves a Espanya es posicionen entre les Top200 del rànquing:
 
Les universitats espanyoles al Top200 del Times Higher Education Young University Rankings 2022

Universitat

Posició en Espanya

Posició mundial
Universitat Pompeu Fabra 1 16
Universitat Ramon Llull 2 121
Universitat de Vic 3 131
Universidad CEU San Pablo 4 136
Universidad Rovira i Virgili 5 164
Universitat Oberta de Catalunya 6 172
Universidad de Girona 7 1905 universitats europees entre les millors universitats més joves del món

 A escala mundial, la Universitat PSL (Paris Sciences et Lettres) ocupa la primera posició entre les millors universitats més joves del món; la Universitat Tecnològica de Nanyang, de Singapur, s'ubica en segon lloc, i la Universitat de Hong Kong de Ciència i Tecnologia, al tercer. Entre les 10 primeres posicions, cinc institucions són europees, quatre asiàtiques i una d'Oceania.
 
Te les detallem a continuació:
  

Posició

Universitat

País
1 Paris Sciences et Lettres-PSL Research University França
2 Nanyang Technological University, Singapur
3 The Hong Kong University of Science and Technology Hong Kong
4 Erasmus University Rotterdam Països Baixos
5 Hong Kong Politechnic University Hong Kong
6 Institut Polytechnique de Paris França
7 University of Technology Sydney Austràlia
8 Universtity of Antwerp Bélgica
9 Maastricht University Països Baixos
10 City University of Hong Kong Hong Kong
 
Tingues en compte que conèixer el rànquing nacional i internacional de les universitats és només un dels criteris que cal considerar a l'hora d'escollir un grau o màster. A Educaweb pots trobar consells sobre com escollir una universitat i quins altres factors cal analitzar.

 

Fitxa tècnica

El rànquing Times Hiher Education, juntament amb el que s'elabora a la Universitat de Shanghai i el d'empresa QS, es considera un referent del sector, segons l'Associació Europea d'Universitats (EUA), la qual ha publicat durant la darrera dècada tres estudis sobre rànquings, avaluant la seva metodologia i rigor, entre altres elements.

Per elaborar la classificació de les millors universitats joves, Times Higher Education utilitza 13 indicadors que permeten avaluar cinc dimensions de l'activitat de les universitats: ensenyament (l'ambient d'aprenentatge); investigació (volum, ingressos i reputació); cites (influència de la investigació); perspectiva internacional (personal, estudiants i investigació); i ingressos de la indústria (transferència de coneixement).

Si bé el rànquing Times Higher Education Young University Rankings 2022 es basa en els mateixos 13 indicadors que la seva classificació mundial d'universitats, les ponderacions s'han ajustat per donar menys importància a la reputació.

El rànquing de les millors universitats joves de Times Higher Education el 2022 inclou 539 centres universitaris, amb relació als 475 del 2021. 

Deixa el teu comentari