Els Premis Educaweb celebren el 15è aniversari llançant una nova categoria per reconèixer l'orientació en la Formació Professional

Nota de premsa

 • 26/05/2022
 • Temps de lectura 5 mins

 • Valora

 • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
 
 • Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional celebren la 15a edició amb el llançament d'una nova categoria per premiar els projectes d'orientació dels centres de Formació Professional
   
 • Ja s'han publicat les bases d'una nova convocatòria del certamen de referència en orientació acadèmica i professional
   
 • El termini per a la presentació dels projectes finalitza el 15 de juliol del 2022 i es realitzarà mitjançant un formulari en línia
 
 
Barcelona, 26 de maig de 2022
 
Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional compleixen 15 anys dedicats a posar en valor, donar visibilitat i promoure les iniciatives d'orientació en diferents àmbits, així com també a reconèixer la tasca dels professionals que la fan possible. Per celebrar aquest esdeveniment, Educaweb llança novetats importants en la convocatòria del 2022, les bases per participar de la qual ja s'han donat a conèixer.
 
Entre les primícies de la 15a edició dels guardons hi ha el llançament d'una categoria nova que premiarà els projectes i programes d'orientació que es duen a terme als centres de Formació Professional (FP).
 
Amb el nou premi, Educaweb busca posar el focus en l'orientació acadèmica i professional en l'àmbit de l'FP, en un moment en què aquesta opció formativa ha cobrat més impuls: disposa d'una llei nova, l'alumnat cada cop la tria més, i des de les administracions i les empreses li estan atorgant més importància i prestigi. "La formació professional és un itinerari professionalitzador de gran valor", assenyala sobre aquest tema Montserrat Oliveras i Bagués, cofundadora i directora d'Educaweb.
 
Les persones i entitats interessades a participar al 15è aniversari dels Premis Educaweb poden postular el seu projecte d'orientació acadèmica i professional abans del 15 de juliol del 2022 en alguna de les categories següents:
 
 • Centres de Formació Professional: categoria nova per premiar els projectes d'orientació acadèmica i professional desenvolupats als centres formatius d'FP.
   
 • Institucions: premia els projectes d'orientació d'institucions, administracions públiques, organitzacions, associacions, centres educatius i empreses d'orientació, creats i implementats abans del juny del 2022.
   
 • Professionals: reconeix els projectes creats i implementats abans del juny del 2022 per professionals que ofereixin una orientació acadèmica i professional millor en el seu entorn de treball. Des de l'edició del 2021, aquest guardó rep l'impuls de CaixaBank - Dualiza.
   
 • Empreses: premia els projectes d'orientació dissenyats i creats per empreses de qualsevol sector i activitat (que no tinguin com a activitat principal l'orientació acadèmica i professional), i que hagin estat implementats abans del juny del 2022. Des del seu llançament el 2017, aquest guardó s'entrega en col·laboració amb la Fundació Bertelsmann.
 
 En la nova edició del certamen es tindrà en compte que les iniciatives d'orientació que optin als Premis Educaweb incloguin els nous reptes globals als quals la nostra societat ha de fer front: l'impacte social, econòmic i sanitari de la pandèmia; l'emergència climàtica; els conflictes bèl·lics, i la immigració, entre altres.
 

Un formulari en línia per postular-se als Premis Educaweb 2022

Els professionals i les entitats interessats a postular els seus projectes als Premis Educaweb 2022 hauran d'emplenar un formulari en línia i completar els camps següents:
 
 1. Títol
 2. Introducció o breu descripció del projecte
 3. Objectius (generals i específics)
 4. Destinataris (edat, col·lectius, etc.)
 5. Justificació de la iniciativa
 6. Metodologia
 7. Recursos emprats (humans, materials, etc.)
 8. Pressupost
 9. Temporalització
 10. Avaluació dels resultats i impacte
 11. Conclusions
 12. Vídeo resum del projecte (opcional)
 
En les bases dels Premis Educaweb es proporcionen més detalls sobre la dotació dels premis, el procés d'avaluació i els criteris del jurat, així com també sobre els compromisos que assumeixen els participants al certamen, entre d'altres qüestions.
 

Més de 20 patrocinadors i col·laboradors confirmats

Els Premis Educaweb són un referent al sector de l'orientació acadèmica i professional gràcies a l'aposta decidida del Grup Educaedu i a la col·laboració de persones, institucions i organitzacions convençudes que l'orientació és un bé públic que hauria de ser d'accés universal i que, exercit per professionals de l'orientació, garanteix una presa de decisions fonamentada sobre el propi projecte professional i de vida. A més, comparteixen les evidències publicades per organismes internacionals que l'orientació s'ha d'oferir al llarg de la vida, per contribuir així a reduir el fracàs escolar, potenciar economies eficients i societats més justes.
 
Fins avui, els Premis Educaweb reben el suport de més de 20 patrocinadors i col·laboradors confirmats, entitats de prestigi en l'àmbit de l'orientació, l'educació i la formació compromesos amb l'orientació acadèmica i professional per respondre a les necessitats del món actual. Entre els patrocinadors de la 15a edició, figuren les entitats següents:
 
 • Associació Internacional per a l'Orientació Escolar i Professional (AIOSP)
 • Bagués – Masriera
 • CaixaBank Dualiza
 • Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
 • Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC)
 • Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC)
 • Confederació d'Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d'Espanya (COPOE)
 • D'EP Institut
 • Education First
 • Facultat de Psicologia , Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna – Universitat Ramon Llull (URL)
 • Fundació Bertelsmann
 • Saló de l'Ensenyament-Fira de Barcelona
 • Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
 
Entre els col·laboradors de la propera edició, es troben:
 
 • Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya
 • Cuadernos de Pedagogía-Editorial Wolters Kluwer
 • Diputació de Barcelona
 • El Diari de l'Educació
 • Editorial Graó
 • Universitat de Barcelona

Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional van néixer el 2008, amb motiu de la celebració del desè aniversari d'Educaweb. Amb l'organització d'un certamen d'àmbit estatal, es volia premiar els millors projectes d'orientació acadèmica i professional per visibilitzar i posar en valor la feina feta, moltes vegades en l'anonimat, pels professionals i les professionals de l'orientació.
 
En la 13a edició dels guardons es va presentar un repositori de projectes d'orientació d'Educaweb, on s'inclouen de manera íntegra i gratuïta les més de 400 iniciatives que s'han presentat al llarg de totes les edicions dels Premis Educaweb. L'eina permet buscar projectes per categories, objectius, persones destinatàries i edicions.
 

Educaweb, l'únic portal referent en orientació acadèmica i professional

Educaweb és un portal especialitzat en orientació acadèmica i professional que, des del 1998, facilita als usuaris la informació sobre la formació més adequada perquè desenvolupin el seu projecte professional i de vida. El portal, que disposa d'un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure.
 
Educaweb ha aconseguit destacar com a eina essencial per cercar formació i informació; ha rebut gairebé 27 milions de visites durant el 2021, 2 milions més que el 2020, i s'hi han registrat uns 900.000 usuaris el darrer any.
 
Educaweb forma part del Grup Educaedu, que disposa de portals de formació que generen una audiència global de pràcticament 200 milions d'usuaris l'any. Aquestes dades el converteixen en el líder dels cercadors de formació a Espanya i Sud-Amèrica. En concret, el grup ha aconseguit una audiència de més de 100 milions d'usuaris a Espanya, la qual cosa el converteix en el líder del mercat dels portals educatius. L'Observatori Educaedu de la Formació edita un butlletí d'informació en línia sobre l'actualitat del món de la formació.
 
 

Més informació

Contacte de premsa: Mayra Bosada
Telèfon: 932 151 365
Correu: redac@educaweb.com
https://www.educaweb.com/premios
Deixa el teu comentari