Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

L'orientació agafarà impuls al Saló de l'Ensenyament 2023

Partner news

 • Temps de lectura 4 mins

 • Valora

 • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
El Saló de l'Ensenyament 2023 s'acosta! La fira educativa i d'orientació, que se celebrarà entre el 15 i el 19 de març al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, serà una oportunitat única per als joves i els adults que desitgin formar-se o continuar els estudis i que necessitin informació i orientació per decidir què estudiar.
 
I és que l'esdeveniment, en un sol lloc, reunirà més de 200 expositors que mostraran als visitants l'oferta de graus universitaris, formació professional, batxillerat, art, esport, idiomes i estudis complementaris. A més, s'oferirà un nombre més elevat d'activitats i expertes en orientació "per respondre les consultes sobre itineraris i oferta formativa de manera més personalitzada i eficaç", ha assenyalat Fira de Barcelona.
 
"El paper del Saló no és només informar sobre l'oferta formativa, sinó també orientar i ser una ajuda vàlida per a l'estudiant a l'hora de triar el seu propi itinerari. Per aquest motiu, aquest any incrementem el nombre de professionals de l'àmbit de la psicologia, la pedagogia i la psicopedagogia, perquè l'acompanyament al visitant sigui tant precís i personalitzat com sigui possible", ha assenyalat la directora de l'esdeveniment, Laura Pararols, en un comunicat.
 
Hi haurà unes 150 activitats d'orientació i 1.000 sessions individualitzades
Amb l'objectiu d'orientar els joves en la presa de decisions sobre els estudis, el Saló de l'Ensenyament oferirà unes 150 propostes d'orientació i més de 1.000 sessions d'acompanyament individualitzat dirigides tant a l'alumnat com a les seves famílies, el professorat i altres professionals implicats en el procés d'orientació.
 
Com a novetat d'aquest any, els pares i les mares tenen a la seva disposició un conjunt de materials d'orientació en línia, anomenat Kitbox Famílies, que es poden descarregar i que inclou recursos clau per acompanyar els fills i les filles en la presa de decisions, tenint en compte aspectes, com ara l'autoconeixement, l'oferta acadèmica i el mercat laboral. Aquest recurs s'afegeix al Kitbox: Escoles, dirigit als docents i a altres professionals del sector, amb informació útil per optimitzar la visita a l'esdeveniment i reforçar la tasca orientadora a les aules.
 
D'entre les propostes d'orientació disponibles es troben les següents:
 
 • Les Càpsules Update. Es tracta d'una activitat dirigida al professorat i als professionals de l'orientació amb la finalitat de mostrar-los estratègies i eines que els permetin acompanyar els estudiants en el procés de presa de decisions d'una manera eficaç. També podran conèixer les novetats quant a legislació, i recursos i eines al seu abast. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia.
   
 • Els Tallers EP! Elecció d'Estudis i Professions. En aquesta activitat, l'alumnat i les famílies participaran en tallers i xerrades sobre temàtiques relacionades amb l'autoconeixement, com triar uns estudis superiors, quines són les vies d'accés a la universitat i a la FP, etc. Per participar cal inscriure-s'hi amb antelació. No te'ls perdis!
   
 • Visites guiades al Saló de l'Ensenyament. Aquestes consisteixen en el fet que l'alumnat dels centres educatius, juntament amb els tutors, faci un primer recorregut per la fira educativa en companyia d'una professional de l'orientació, que s'aturarà en els estands en els quals el grup hi estigui més interessat per proporcionar explicacions més detallades sobre l'oferta formativa. L'objectiu de les visites guiades és oferir una experiència orientadora als joves perquè aprofitin la fira educativa al màxim. Per participar, cal inscriure-s'hi prèviament.
 
I perquè l'orientació al Saló de l'Ensenyament estigui garantida en tots els aspectes, s'oferiran 4 tipus de serveis de consulta:
 
 • Assessorament individualitzat: es tracta d'un servei personalitzat de consultes per a l'alumnat, el professorat i les famílies, per resoldre dubtes relacionats amb la tria d'itineraris formatius i facilitar informació clau, com ara les característiques de l'oferta formativa, els terminis d'inscripció, etc.
   
 • Espai d'autoconsulta: s'oferirà un espai perquè els visitants consultin continguts d'orientació, com els d'Educaweb: Test GR, Diccionari d'Estudis, Diccionari de Professions.
   
 • Servei de consultes en línia: un equip d'orientadores atendrà, en línia i en un termini màxim de 48 hores, els dubtes que els estudiants i les famílies tinguin respecte de l'elecció d'itineraris formatius, l'oferta formativa, els terminis, etc. Totes les consultes es faran per mitjà d'aquest formulari.
   
 • Servei telefònic d'orientació: des de l'1 de febrer hi ha actiu un telèfon d'atenció a l'alumnat, les famílies i el professorat per resoldre dubtes relacionats amb l'oferta formativa, els itineraris, els expositors i les activitats d'orientació. El telèfon 931 352 410 estarà disponible fins al 31 de març de 9 h a 14 h.
 
El portal del Saló de l'Ensenyament té un apartat especial sobre els serveis d'orientació que s'oferiran, i on hi ha més detalls sobre cadascuna de les propostes. Et convidem a explorar-les!
 
Aquestes activitats i aquests recursos d'orientació són gestionats directament pel Saló a través del D'EP Institut, i se sumaran als que també oferiran el Departament d'Educació i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, i la resta dels expositors.
 
Si tens clar que visitaràs el Saló de l'Ensenyament, pots adquirir les entrades a través de la web de l'esdeveniment.
 

Sabies que…?

 • A més de presentar activitats, serveis d'orientació i més de 200 expositors, el Saló de l'Ensenyament oferirà cada dia tallers, xerrades, concerts i tot tipus d'activitats recreatives i esportives per als visitants.
   
 • La fira educativa i d'orientació tindrà una Àrea de Tecnologies Multimèdia, on els joves tindran l'oportunitat de conèixer videojocs nous i participar en tornejos de realitat virtual.
   
 • El Saló de l'Ensenyament oferirà tallers, xerrades i experiments científics en l'Espai Ciència, una iniciativa organitzada pel Departament de Recerca i Universitats mitjançant la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) amb la col·laboració de Fira de Barcelona, que acostarà la ciència i la tecnologia als joves d'entre 15 i 18 anys.
Deixa el teu comentari